Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Planurile Guvernului Ponta: Cote regresive de impozitare și scutiri de la plata penalităților pentru datoriile plătite până la sfârşitul anului

Publicat

Călin Popescu Tăriceanu, liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor a declarat că guvernul nu va modifica cota unică de impozitare de 16%: „Atâta vreme cât PNL face parte din coaliţia de guvernare şi este membru al echipei de guvernare, această cotă unică nu se va modifica. Nu există niciun fel de risc să se modifice cota de 16%”.

Cu toate acestea, Tăriceanu a precizat că există posibilitatea, fără să fie o certitudine, să se introducă două cote regresive, de 12% şi de 8% pentru impozitul pe venit, pentru cei care au venituri reduse.

Potrivit liderului grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, planul Guvernului USL are 5 paşi:

1. plata TVA-ului la încasarea facturii pentru firmele care au cifră de afaceri de până la 500 mii de euro anual, cu condiţia ca aceste tranzacţii să fie făcute prin bancă – eliminarea evaziunii fiscale, scoaterea la suprafaţă a economiei gri sau negre.

2. creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare, de la 20% la 50%.

3. eliminarea CAS-ului pentru angajatorii care angajează şomeri, persoane până în 25 de ani şi peste 55 de ani. Aceste facilităţi sunt asigurate pentru un an, cu condiţia ca locul de muncă să fie asigurat pentru încă un an.

4. scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului, pentru toate obligaţiile de plată achitate în perioada 1.09-31.2012. Cei care au datorii, dar vor face un efort să le plătească în ultimul trimestru din 2012, trimestrul 4 vor avea şterse penalităţile pentru întârzieri.

5. TVA-ul eligibil la decontare pentru proiectele asigurate din fonduri europene.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax