Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Planurile procurorului propus pentru șefia DNA: ”task-force” pentru recuperarea banilor, inclusiv de la terții ”pușculiță”

Publicat

Procurorul nominalizat de ministrul Justiției pentru ocuparea postului de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, a spus marți în fața Secției de procurori a CSM că intenționează să imprementeze un ”task-force” economic, care să ajute la recuperarea banilor din infracțiuni de corupție. 

De asemenea, Voineag are în vedere terții din anturajul inculpaților sau ”pușculițele” unde aceștia își adăpostesc temporar banii. Este vorba despre rude, amante, prieteni sau parteneri de afaceri.

Voineag consideră că o metodă de a stopa fenomenul corupție ar putea fi ”identificarea și stoparea din timp a produselor infracțiunilor”, adică reținerea rapidă a banilor obținuți de unii inculpați din faptele de corupție.

30 de ofițeri specializați ar urma să fie dislocați pentru latura legată de infracțiunile economice.

„Îmi doresc ca DNA să aibă cel mai performant serviciu ce investigare a infracțiunilor economice.

Îmi doresc câteva luni de specializare accentuata a acestora pentru ca apoi să îi punem să lucreze în echipe mixte ofițer-procuror pentru cercetarea faptelor de natura economică.

E vorba de experiența mea anterioară și îmi asum că investigația financiară trebuie făcută de acești ofițeri.

E vorba de audieri efective, de verificarea unor cercuri relaționale concrete, pentru depistarea si găsirea acestor bunuri ajunse la terți.

Nu vorbim de constatări simple ci despre investigații efective, în teren, în plan direct”, a adăugat procurorul Marius Voineag Secției pentru procurori din CSM în cadrul interviului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 14.03.2023 at 13:48

    De la teorie la practică este o cale aşa de lungă, că nu mai apucă să o transpună în realitate, datorită statului paralel. Nimeni nu a putut face nimic, fără acordul lor. Şi aşa va fi şi în continuare, că nu au cum să-i mişte, după ce au acaparat totul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax