Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Plata burselor pentru elevii din învățământul privat și confesional. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Publicat

Plata burselor pentru elevii din învățământul privat și confesional. Ministerul Educaţiei a anunțat joi că bursele pentru elevii din învăţământul confesional şi privat se vor plăti din bugetul pentru acest an. De asemenea, se vor achita inclusiv sumele datorate pentru anul trecut.

„Ministerul Educaţiei depune toate diligenţele necesare pentru ca autorităţile administraţiei publice locale să efectueze deschiderile de credite necesare achitării tuturor sumelor către beneficiarii burselor din învăţământul particular şi confesional acreditat.

În acest sens, în cursul zilei de vineri, 26 ianuarie, va avea loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în vederea monitorizării acestei situaţii”, a transmis Ministerul Educaţiei, citat de Agerpres.

În prezent, autorităţile administraţiei publice locale sunt în măsură să pună în aplicare prevederile art. 108 alin. (15) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, prin care care elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar particular şi confesional beneficiază, de la bugetul de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, de:

  • burse de excelenţă olimpică I şi II;
  • burse sociale, dacă sunt şcolarizaţi fără taxe;
  • burse tehnologice, dacă se încadrează în specializările şi condiţiile stabilite prin metodologia-cadru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax