Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Plata impozitelor pe autoturisme ar putea să fie condiționată de poliţa RCA. Ce propuneri are Autoritatea de Supraveghere Financiară

Publicat

accident rca

accident rcaȘoferii ar putea fi obligați să plătească asigurarea RCA chiar dacă nu folosesc autoturismul. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune ca direcţiile de taxe şi impozite locale să nu mai încaseze impozitul pe mașină dacă proprietarii nu pot face dovada plății asigurării obligatorii.

Prevederea ASF are ca scop reducerea numărului de persoane care circulă fără să aibă asigurarea auto obligatorie. Potrivit statisticilor, un sfert din cele 6,6 milioane de maşini înmatriculate în România nu au RCA. Dacă o astfel de normă intră în vigoare, vor fi obligaţi să-şi facă asigurare şi cei care au maşini, dar nu circulă cu ele.

Vicepreședintele ASF, Marius Vorniceanu a transmis că este de acord ca fiecare cetățean sau fiecare societate care se duce la organul fiscal local pentru plata taxei auto să fie întrebat dacă are și poliţa RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește totodată și elaborarea unui proiect de lege a asigurărilor în România, pe care îl va promova cu ajutorul Parlamentului. În proiect vor fi prevăzute sancțiuni pentru companiile de asigurări care stabilesc prețuri exagerate sau prohibitive.

Potrivit lui Vorniceanu, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în momentul în care a fost sesizată că tarifele RCA la transportatori au crescut substanțial, a declanșat un control pe modelul de calcul actuarial la companiile de asigurări, verificările fiind în curs de finalizare.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax