Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, blocată mai bine de o oră, marţi dimineaţa, din cauza unei defecţiuni la o componentă hardware

Publicat

card sanatate Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost blocată, marţi dimineaţa, pentru mai bine de oră, din cauza unei defecţiuni, situaţie ce a afectat folosirea cardului de sănătate.

“În această dimineaţă, la ora 8.36, o componentă hardware s-a defectat şi a provocat întreruperea sistemului PIAS. Componenta a fost izolata şi s-a început procedura de repornire a serverelor de bază de date şi reiniţializarea serverelor de aplicaţie”, a anunţat Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, marţi dimineaţa.

Estimarea a fost ca până la ora 10.30, sistemul să fie complet funcţional, iar problema a fost rezolvată.

Furnizorilor de servicii medicale, farmaceutice şi dispozitive medicale li s-a recomandat restartarea aplicaţiilor pe care le folosesc, pentru reconectarea la PIAS.

Utilizatorii au reclamat că astfel de defecţiuni se produc periodic, afectând activitatea furnizorilor de servicii medicale şi a beneficiarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax