Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Platforma prin care românii pot obține cardul european de sănătate nu funcționează în plină perioadă a concediilor

Publicat

Platforma prin care românii pot obține cardul european de sănătate nu funcționa luni, în plină perioadă a concediilor. 

Cardul european de sănătate permite persoanelor asigurate să îl folosească oriunde în Europa, fără a mai plăti suplimentar asigurări de călătorie.

Chiar dacă nu acoperă, precum o asigurare clasică, serviciile private de asistență medicală, costurile de călătorie cu avionul înapoi în țara de origine sau contravaloarea bunurilor pierdute ori furate, cardul permite decondarea unor servicii medicale locale în caz de accident, în spitalele publice sau în cele care lucrează cu casele de asigurări din statele membre.

Doar că, platforma cardeuropean.ro pe care ar trebui depusă cerea nu funcționează.

Totul se blochează la operațiunea de înregistrare a datelor, unde după introducerea adresei de email, a parolei, a CNP-ului și a numărului de telefon nu se mai întâmplă nimic.

Cardul poate fi obținut și printr-o deplasare la Casele de Asigurări de Sănătate de la nivelul fiecărui județ și de la cea a Capitalei, pe baza unor documente printre care o cerere tip și documentele de identitate.

Ce este cardul european de sănătate

Este un card gratuit care oferă acces la asistența medicalã necesară în cadrul sistemului de sănătate publică pe durata unei șederi temporare în oricare dintre statele membre ale UE și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Regatul Unit, în aceleași condiții și la același cost (gratuit în unele țări) ca persoanele asigurate din țara respectivă.

Prestațiile acoperite includ, de exemplu, îngrijirile acordate pe fondul unor boli cronice sau existente, precum și pe parcursul sarcinii și pentru naștere.

Deținerea unui asemenea card înlocuiește asigurările de călătorie pe care majoritatea românilor le achiziționează în perioada concediilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate