Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Platformă și hală pentru autobuze și microbuze electrice, în cartierul Partoș din Alba Iulia. Ce prevede proiectul Primăriei

Publicat

Platformă și hală pentru autobuze și microbuze electrice, în cartierul Partoș din Alba Iulia. Administrația locală din Alba Iulia vrea să construiască o platformă și o hală cu stații de încărcare pentru autobuze și microbuze electrice, în zona cartierului Partoș. 

Primăria Alba Iulia a publicat pe site-ul instituției, pe 5 iulie, procedura de achiziție de servicii de elaborare a unui studiu de fezabilitate și plan urbanistic de detaliu privind obiectivul de investiții „Realizare infrastructură pentru dezvoltare sistem de transport public local/zonal de călători, zona Fares”.

Valoarea totală estimată a achiziţiei serviciilor este de 185.000 de lei, fără TVA.

Potrivit temei de proiectare, proiectul vizează realizarea unei platforme pentru gararea autobuzelor şi microbuzelor electrice, amplasare stații de încărcare rapidă și locuri de parcare.

Obiectivul îl reprezintă accelerarea procesului de extindere şi modernizare a sistemului de transport în comun, cu accent pe reducerea emisiilor poluante la nivelul municipiului.

Terenul pe care se dorește construirea platformei are o suprafață de 14.487 mp și se află în zona de sud a municipiului Alba Iulia, pe strada Gemenilor, nr. 13. Acesta este proprietate privată.

Platformă și hală pentru autobuze și microbuze electrice, în cartierul Partoș din Alba Iulia

Pe terenul respectiv se propune executarea următoarele lucrări:

  • Demolare magazie, patule şi cântar.
  • Realizarea unei platforme carosabile pentru gararea autobuzelor şi microbuzelor electrice, precum şi a altor autoturisme.
  • Construirea unei hale pentru protecţia staţiilor de încărcare şi a autovehiculelor aflate la încărcat. Se vor asigura spații pentru gararea a 60 autobuze, 40 locuri în hală şi 20 în exterior.
  • Amplasarea de staţii de încărcare. Se vor amplasa 47 staţii de încărcare, respectiv 40 staţii de încărcare lentă cu putere de 60kW şi 7 staţii de încărcare rapidă cu putere de 160kW. Stațiile lente se vor amplasa în hală.
  • Construirea unui centru administrativ.
  • Împrejmuirea amplasamentului cu gard din panouri bordurate prinse pe stâlpi rectangulari din otel, cu poartă de acces culisantă — acţionare manuală.

Pe lângă lucrările de amenajare descrise mai sus, platforma va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat și camere supraveghere (8 bucăţi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate