Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PLF- Documentul care trebuie prezentat la intrarea în România. Amendă de 1.000 de euro pentru cine nu-l completează

Publicat

aer

Guvernul aprobă Formularul de localizare a pasagerilor (PLF – Passenger Locator Form). Se va aplica din 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care intră în România.

Ordonanța de urgență pregătită de Guvern, cu datele și condițiile în care trebuie completat formularul, prevede o amendă de 5.000 lei, echivalentă a 1.000 de euro, pentru cei care nu funizează datele solicitate.

Guvernul va aproba, în ședința de vineri, Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), care se va aplica din 20 decembrie și va trebui completat de toate persoanele care intră în România, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că formularul este utilizat deja în 18 state UE, fiind necesar pentru protejarea sănătății populației, întrucât va duce la eficientizarea anchetelor epidemiologice.

Formularul va trebui completat digital pe plf.gov.ro. Platforma este dezvoltată de STS și va fi disponibilă din 20 decembrie.

Formularul trebuie completat de toate persoanele care intră în România cu avionul, trenul, mijloace rutiere sau navale

„Datele completate sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict doar pentru anchetele epidemiologice”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Poliția de Frontieră va verifica existența formularului.

Se completează individual și e necesar doar unul pe familie

Formularul se completează individual, în format digital, de către fiecare persoană care intră pe teritoriul României, iar pentru persoanele de cetățenie română care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să dețină un formular, acestora le revine obligativitatea de a completa formularul în frontieră sau în maximum 24 de ore de la intrarea în țară.

În cazul familiilor care călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Persoanele care vin din alte țări UE vor continua să prezinte, ca și până în prezent, certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni, care călătoresc din alte state membre ale UE aflate în zona roșie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile.

Dacă persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR, realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax