Connect with us
Publicitate

AIUD

Plictisit că nu avea cu cine să vorbească un deținut al Penitenciarului Aiud a distrus mai multe bunuri. Ce pedeapsă a primit

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Publicat

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a spart mai multe bunuri pentru că nu avea cu cine să vorbească și că îi era dor de familie. 

Distrugerea bunurilor fiind o faptă penală care se judecă și pedepsește, bărbatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud, în data de 16 mai 2023. 

De asemnea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul instanțelor de judecată.

Potrivit motivării instanței, în data de 11.08.2021, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, în camera de detenție cu nr. 20 din cadrul secției E.1 a Penitenciarului Aiud, inculpatul, pe fondul stării de nervozitate, a distrus chiuveta din grupul sanitar, masca din camera de deținere, geamul camerei de deținere și ușa grupului sanitar, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu reclamat în cuantum de 147.81 RON.

De asemenea, în data de 05.08.2021, în jurul orei 12:20, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, în camera de detenție cu nr. 41 din cadrul secției E.1 a Penitenciarului Aiud, inculpatul, pe fondul stării de nervozitate, a distrus geamul camerei de deținere, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu în cuantum de 35.07 RON, se arată în motivarea instanței.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor și a arătat că a distrus respectivele bunuri pe fondul frustrării că nu are cu cine să vorbească și îi este dor de familie. În consecință, prin lovire cu pumnii și picioarele, a distrus chiuveta, masca și ușa de la baie, masa camerei de deținere și geamurile. În mod similar, inculpatul a recunoscut și comiterea faptei din 05.08.2021, se mai arată în documentul citat.

Pentru faptele sale acesta a fost condamnat la câte șase luni de închisoare, dar în total prin calcul judecătoresc (pedeapsa de bază plus pedeapsa pentru distrugere) pedeapsa finală a fost de de 8 luni şi 2307 zile închisoare şi 1000 de lei amendă penală.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax