Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PMP lansează ideea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, pentru a elimina ”improvizațiile legislative”

Publicat

pensii

Partidul Mişcarea Populară (PMP) ar putea propune în perioada următoare un referendum pe tema desfiinţării pensiilor speciale, pentru a elimina „improvizaţiile” legislative legate de această temă, a declarat sâmbătă preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac.

Declarațiile lui Tomac după şedinţa Colegiului Naţional de la Sinaia:

  • PMP ia în calcul să propună un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.
  • Atât timp cât vom avea improvizaţii legislative legate de această temă şi vor exista discrepanţe uriaşe în ceea ce priveşte sistemul de pensii şi nu vom avea un consens pentru a-i mulţumi şi pe magistraţi, pe militari, pe profesori, pe medici, pe oamenii care o viaţă întreagă au lucrat şi astăzi au o pensie mizerabilă.
  • Această supărare în societate va exista şi dacă nu avem un consens politic pe această temă, poate este cazul să convocăm chiar un referendum.

Camera Deputaţilor a adoptat la sfârșitul lunii ianuarie, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale și pe cele de serviciu.

Nu pentru toată lumea, însă: îi vizează doar pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Majoritatea posesorilor de pensii speciale, și le păstrează. Este vorba despre militari, polițiști și cei din serviciile secrete.

Un eventual referendum este posibil însă să nu rezolve nimic, având în vedere că și cele organizate până acum nu au generat în realitate nici o modificare legislativă importantă. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    duminică, 16.02.2020 at 07:14

    Perfect! Poate se termina cu hotiile ,,speciale,,!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax