Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PMP și PNȚCD au făcut alianță în Alba pentru susținerea Elenei Udrea. 65 de persoane din Alba Iulia vor merge la lansarea de la Bucureşti

Publicat

DSC_0014 Organizațiile din Alba ale PMP și PNȚCD și-au dat mâna și au confirmat la nivel local alianța politică pe perioada alegerilor prezidențiale, despre care susţin că va putea continua și anii viitori. Liderii celor două partide de la nivel local, Clement Negruţ şi Alin Popa au explicat de ce s-a luat această decizie şi ce se va întâmpla pe plan politic din punctul lor de vedere.

PNȚCD este un partid mic în Alba, după cum afirmă reprezentantul partidului, la nivel de județ având 18 consilieri și doi viceprimari, respectiv aproximativ 500 de membri.

Prezent la conferința de presă joi, președintele PNȚCD Alba, Alin Popa șeful local al PNȚCD  a spus că la nivel central, conducerile de la PNȚCD și PMP au semnat o alianță politică, pe perioada alegerilor prezidențiale, a alegerilor locale din 2016 și a alegerilor parlamentare din 2016.

”Probabil că, dacă această alianță are succes și după alegerile prezidențiale și dacă funcționează, pentru că trebuie să recunosc că au mai fost alianțe și înțelegeri care din păcate au picat din diverse motive, se va prelungi sau poate chiar se va discuta de o fuziune între partide. Rămâne de văzut” a declarat Alin Popa.

Președintele PNȚCD Alba a precizat că nu este adeptul intrării într-o alianță din care nu are nimic de câștigat, dar este foarte optimist în ceea ce privește alegerile locale. ”Deși nu sunt adeptul să intrăm într-o alianță în care nu avem nimic de câștigat, sperăm să facem treabă bună la alegerile locale și la alegerile parlamentare din 2016 și vom susține, pentru că noi nu avem candidat la alegerile prezidențiale, candidatura președintelui care s-a aliat cu noi pentru alegerile prezidențiale și vom face tot posibilul să facem la nivel de Alba Iulia o alianță care să ne permită să ne putem și noi exprima idealurile și să respectăm doctrina în ceea ce privește politica în județul Alba.

DSC_0018 Au fost mulți care au subliniat faptul că ne dezicem de principiile partidului unindu-ne cu un partid care s-a rupt din partid și este susținut de președintele Băsescu, dar nu împărtășesc ideea că toate relele pe lumea asta sunt de la președintele Băsescu. Încă o dată îmi exprim părerea că la nivel de Alba Iulia vom putea să facem treabă împreună, îi vom susține în campania care urmează și viitorul ne va arăta dacă opțiunile noastre au fost bune sau nu”, susţine Alin Popa.

La rândul său, liderul PMP Alba deputatul Clement Negruț, a afirmat că ”și eu, ca și domnia sa, sunt la fel de tranșant și la fel de obiectiv. Poate suntem doi oameni politici care prin felul nostru de-a fi nu am reușit să fim foarte iubiți de ceilalți oameni politici din județ și vă spun și eu că această alianță politică între PMP și PNȚCD pentru noi nu poate fi decât o înnobilare, pentru că suntem alături de un partid istoric care, chiar dacă prin vicisitudinile vieții politice a trecut prin perioade destul de multe, este singurul partid istoric care și- a păstrat principiile și verticalitatea în ceea ce înseamnă aceste principii care l-au consacrat”.

„Atât PMP, cât și PNȚCD, prin acest protocol de fapt a coagulat niște principii pe care le împărtășim împreună, principii pe care PNȚCD le clamează de foarte mult timp, iar noi le-am preluat ca un partid nou, La nivel local, noi am convenit să încheiem la rândul nostru un protocol de colaborare pentru campanie legat de echipele de campanie comune, o conducere comună a campaniei electorale pe care o să o coordonez eu împreună cu domnul Popa la nivelul județului Alba. Vor avea și domniile lor reprezentanți în secțiile de vot, acolo unde avem organizații mai consistente a PNȚCD”, a adăugat deputatul Clement Negruț.

Cât despre lansarea oficială a candidaturii la prezidențiale a Elenei Udrea, organizația PMP va trimite la București sâmbătă noaptea un număr de 54 de persoane pentru a o susține și a lua parte la marșul din Piața Victoriei. Vor mai fi și membri și simpatizanți ai partidului care vor merge cu mașina personală, iar în total se estimează ca vor fi prezenți aproximativ 65 de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax