Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PMP vrea să facă parte din alianța Dreptei. Negruț: „ Nu se poate face o unificare dacă nu renunțăm la orgolii personale”

Publicat

Liderul PMP Alba, Clement Negruț a declarat joi, în conferinţă de presă, că este necesară o unificare a partidelor de dreapta pentru a putea lupta cu PSD-ul și a câștiga alegerile prezidențiale. Acesta spune că nu dorește o fuziune, ci o unificare, iar, în cazul în care Partidul Mișcarea Populară va fi exclus din acest proiect, este posibil ca formaţiunea politică să găsească un prezidențiabil cu care să candideze în noiembrie.

După alegerile europarlamentare în care PMP a obținut la nivel național un scor de 6,41%, deputatul Clement Negruț vorbește de o unificare a partidelor de dreapta în care să fie inclus și Partidul Mișcarea Populară.

„Obiectivul nostru este cel de a încerca să fim parte dintr-o unitate a dreptei. Să nu creadă cineva că o unitate a dreptei se va face în jurul unei persoane, să nu creadă cineva că unitatea dreptei se va face prin confiscarea dreptei. Noi credem în dialog, în stabilirea unor principii clare a ceea ce înseamnă o dreaptă care să intre în bătălie cu PSD-ul, care ați văzut ce capacitate de mobilizare legală și ilegală are”, spune Clement Negruț.

„Dreapta nu poate să se unească dacă avem orgolii persoane. Trebuie să se țină cont că fiecare partid care are o orientare de dreapta trebuie să adere la acest proiect”, susţine politicianul.

Acesta a precizat că nu se pune problema unei fuziuni a dreptei, în ceea ce privește PMP: „Dacă PNL și PDL vor o fuziune, noi le dorim fuzionare plăcută”.

Negruț nu vede un candidat prezidențiabil între cei existenți la PDL sau PNL și crede că un candidat al dreptei încă nu a apărut. Spune că, în cazul în care PMP va fi exclus din acestă uniune, cel mai probabil partidul va ieși cu un candidat propriu, care nu va fi neapărat din partid, pentru a intra în „bătălia electorală la alegeri” din 2016, „de la egal la egal”.

„Nu poți să scoți un prezidențiabil dintr-un partid care a obținut un scor care doar ne validează”, a declarat Negruț.

„Eu nu sunt adeptul unei fuziuni. Lucrurile acestea ar fi o jignire adusă la adresa electoratului nostru care crede în acest partid nou”, a menţionat politicianul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax