Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL ”acoperă” o gaură lăsată de PSD în bugetul statului prin rectificare bugetară. Ce ministere primesc bani

Publicat

bani

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a declarat că rectificarea bugetară care va fi adoptată joi de Guvernul Orban este menită să acopere ”gaura economică” lasată de PSD.

Prin rectificarea bugetară, potrivit deputatului Roman vor fi plătite facturile restante din programele PNDL 1 – PNDL 2. De asmenea, se vor aloca bani și pentru concedii medicale neplătite de la începutul anului.

Mai mult, trebuie  acoperite salariile din Sănătate și medicamentele decontate prin Casa de Sănătate.

Despre rectificarea bugetară, a vorbit marţi și ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că rectificarea bugetară are rolul „de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de PSD la guvernare”.

„Este cinic să vezi acest partid care vine şi ne spune şi comentează această rectificarea bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de trei luni de zile.

A întârziat aproape patru luni de zile. A întârziat plata pentru TVA. Nu au inclus în buget banii pentru pensii, pentru indemnizaţii pentru copii, pentru susţinătorii persoanelor cu handicap şi aşa mai departe.

Toate aceste lucruri sunt detaliate în rectificarea bugetară şi ei ar trebui să explice cum au construit acest buget fără să includă aceşti bani în rectificare”, a subliniat el Cîțu.

Potrivit proiectului de Ordonanţă privind rectificarea bugetului pe anul 2019, publicat marţi de Ministerul Finanţelor Publice, reducerea veniturilor este determinată de economia internă (10,49 miliarde de lei din cele 18,36 miliarde de lei) şi de influenţe din venituri din fonduri externe nerambursabile (7,87 miliarde de lei).

„Cheltuielile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 2.090,6 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 16.266,3 milioane lei. Deficitul bugetar estimat pe anul 2019 reprezintă 4,3% din PIB”, se precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Printre ministerele care vor primi fonduri suplimentare se află Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax