Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba | “Administraţie se face-n minim doi: cum vrea Hava şi mai vedem noi”


Publicat

Reprezentanţii PNL Alba au transmis un comunicat de presă în care face referire la realizările de anul trecut prezentate de administraţia locală din Alba Iulia, condusă de primarul Mircea Hava. Aceştia consideră că “scrisoarea” edilului arată “ca un buletin de analize mai mult decât îmbucurător”, în condiţii de “criză”, însă că “dialogul deschis între cetăţeni şi primar lipseşte aproape cu desăvârşire”.

Vă prezentăm în continuare comunicatul integral:

“Scrisoarea lui Mircea Hava către albaiulieni, prin care cetăţenilor li se explică realizările administraţiei locale ale anului 2012, arată ca un buletin de analize mai mult decât îmbucurător. Radiografia făcută de domnul primar arată că Alba Iulia a crescut într-un an ca Făt Frumos, în ciuda faptului că 2012 a fost un an dur, tensionat, de criză majoră.

Dacă nu am fi ştiut mai bine cum stau în fapt lucrurile, am fi zis că în relaţia dintre Mircea Hava şi comunitatea albaiulienilor domneşte armonia şi că există într-adevăr un dialog transparent, deschis, între primar şi cetăţeni, în cadrul căruia aceştia din urmă nu numai că îşi pot spune punctul de vedere, dar sunt şi ascultaţi. Or, dialogul lipseşte aproape cu desăvârşire. Numai pentru spaţiile verzi din Alba Iulia, pe care primarul Hava şi le înregistrează la capitolul realizări, a fost nevoie de presiunea publică înverşunată a albaiulienilor, datorită cărora mai există de fapt spaţii verzi în oraş. Iar starea lor de spirit nu poate fi <calmată> doar printr-o platformă program de evenimente culturale şi sociale de prim rang, lăudabilă de altfel, pentru că Alba Iulia nu trebuie să fie proprietatea de care dispune primarul după bunul său plac. Alba Iulia e cetatea  albaiulienilor, a cetăţenilor care trăiesc în ea, cei care au cerinţe, nevoi, aşteptări, dar şi foarte multe frustrări.

Apreciem realizările administraţiei locale din anul 2012, mai ales că ele, în general, reprezintă exact ceea ce trebuie să facă un primar. Explicaţiile pe care trebuie să le primească cetăţenii despre ceea ce a făcut primarul de-a lungul unui an bugetar sunt normale, impuse de lege, şi nu trebuie să fie îndulcite artificial, într-un preambul la înştiinţarea de plată a taxelor şi impozitelor locale. Ne-am fi bucurat dacă Mircea Hava ne-ar fi scris şi despre cartierele întregi care nu au apă şi canal, dacă ar fi spus şi că lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canal au fost efectuate de SC Apa CTTA Alba sau că locuinţele ANL şi cele sociale s-au construit în principal cu fonduri guvernamentale.

Nu ar fi stricat, ba dimpotrivă, dacă tot există o relaţie între primar şi comunitate, atât de caldă, sinceră şi interactivă, ca Mircea Hava să le fi scris albaiulienilor despre contractele cu STP şi Florea sau despre dosarele penale de la DNA şi despre prejuduciile de milioane de euro care lui i se datorează. Nimic despre toate acestea, nimic despre faptul că nici în acest an nu vom avea bazin olimpic, nici ştrand, ceea ce înseamnă că albaiulienii vor fi din nou nevoiţi, asta dacă mai au cu ce, să meargă la Deva sau la Târgu-Mureş ca să facă o baie. Niciun cuvinţel despre un cinematograf şi nici despre faptul că tinerii care vor să vadă un film trebuie să meargă la Cluj-Napoca. În condiţiile în care am jucat finala Cupei României la baschet, nici despre sala polivalentă dorită de albaiulieni nu a scos primarul Hava o vorbă. Şi nu în ultimul rând, nu s-a scris nimic despre lipsa locurilor de muncă şi despre faptul că şomajul a crescut galopant, iar vântul bate în buzunarele albaiulienilor mai tare decât pe Platoul Romanilor. Iar starea buzunarelor cetăţenilor primarul Hava o cunoaşte foarte bine. Atât de bine şi de frumos a fost în 2012, încât, în primul trimestru al lui 2013, Direcţia de Venituri a Primăriei Alba Iulia a încasat cu 26 de milioane lei mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu toată reducerea de 10% de care puteau beneficia cei care îşi plăteau taxele şi impozitele integral până la sfârşitul lui martie.

Realitatea e că relaţia dintre Mircea Hava şi comunitatea albaiulienilor e practic inexistentă. Ceea ce pretinde primarul că a realizat <împreună> cu cetăţenii şi atitudinea sa faţă de cerinţele şi nevoile acestora demonstrează că, în Alba Iulia, administraţie se face în minim 2: cum vrea Hava şi mai vedem noi.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 45 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. Localitățile din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 45 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 30 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică. 

În total, în județ, au fost înregistrate 1.833 de infectări, de la începutul pandemiei.

Localitățile din care provin cazurile noi (30 septembrie):

Abrud – 1

Aiud – 12

Alba Iulia – 12

Berghin – 1

Bistra – 2

Ciugud – 1

Cugir – 1

Mihalț – 1

Sșliștea – 1

Sâncel – 1

Sebeș – 4

Stremț – 2

Teiuș – 1

Vințu de Jos – 1

Lopadea Nouă – 1

Șona – 1

+ 2 cazuri pozitive fără localitate

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în autoizolare. Ar fi intrat în contact cu mai mulți membri de partid infectați cu COVID-19

Publicat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a autoizolat miercuri după ce zilele trecute a fost în județul Sălaj, unde ar fi interacționat cu mai mulți lideri ai partidului care ulterior au fost confirmați pozitiv pentru COVID-19. 

De asemenea, Ciolacu a mers în de dimineață și și-a făcut un test pentru coronavirus. Acesta nu prezintă simptome ale unei posibile infectări, dar va sta în autoizolare până la primirea rezultatelor testelor.

Trei lideri PSD din Sălaj s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 și au fost internați în spital. Ei s-au simțit rău sâmbătă, la doar o zi după ce au participat la un eveniment electoral. La manifestare a fost prezent și președintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu Vasile Dîncu şi Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Cu o zi înainte de alegerile locale, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a aflat că are COVID-19. Mai mulți colegi de partid cu care a intrat în contact au făcut testul duminică și au fost depistaţi cu noul coronavirus. Sergiu Panie, vicepreşedintele PSD Zalău, Florin Florian, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean și Ioan Miclea, directorul societății Citadin Zalău sunt internați la spital, notează știripesurse.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii discută miercuri la București alianțele locale pentru primării și consilii județene. Cum se poziționează față de PSD

Publicat

p

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a analiza rezultatul alegerilor locale şi pentru a stabili politica de alianţe la nivelul consiliilor locale şi judeţene, inclusiv faptul că liberalii nu vor negocia cu PSD.

Pentru situația de la Alba Iulia, aceasta înseamnă că liberalii vor avea o fereastră mai îngustă de negociere cu USR PLUS pentru formarea unor majorități și obținerea măcar a unui post de viceprimar.

De altfel, potrivit lui Traian Băsescu, miercuri ar urma deja să aibă loc o întânire între liderul PNL Ludovic Orban şi cel al PMP Eugen Tomac. La Iaşi, liberalii au invitat deja la discuţii formaţiunile de dreapta.

În ceea ce priveştre  rezultatul alegerilor locale, liderul partidului, premierul Ludovic Orban, declara marţi seară că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%.

Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind câștigate PSD.

Sursă: Universul.net

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trei lideri ai PSD Sălaj, confirmați cu COVID. Cu o zi înainte se întâlniseră cu Ciolacu la un eveniment electoral

Publicat

Trei lideri ai PSD Sălaj au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au ajuns în spital. Aceștia s-au întâlnit vineri, înaintea alegerilor locale, cu Marcel Ciolacu. 

Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, vicepreședintele PSD Zalău și fostul prefect Florin Florian s-au testat pentru coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Primul care s-a simțit rău a fost președintele CJ Sălaj, sâmbătă, apoi apoi au urmat ceilalți doi.

Cu toții s-au întâlnit vineri, cu o zi înainte de apariția primelor simptome, cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu, la miting electoral în Zalău.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate