Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL Alba, despre majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia, alegerea celor doi viceprimari și negocieri cu USR PLUS

Publicat

sediu primarie drona

Reprezentanții PNL Alba explică, într-un comunicat, situația privind majoritatea din Consiliul Local Alba Iulia, având în vedere că deocamdată nu există acord privind alegerea celor doi viceprimari.

”E imposibil să găsești mai mult de un sfert de adevăr în explicațiile USR PLUS cu privire la faptul că, până în prezent, nu s-a obținut un acord cu privire la alegerea celor doi viceprimari din Alba Iulia. Să crezi că poți rezolva o astfel de situație călcând în picioare rezultatul votului din 27 septembrie, când mii de albaiulieni au ales continuitate în administrarea orașului te coboară mult sub linia respectului față de electorat. PNL a avut cele mai multe voturi pentru Consiliul Local, iar acest rezultat nu lasă loc de jucat soarta orașului la ruletă, pornind cu stângul, într-o încercare toxică, aparent eșuată, de asociere cu PSD.

Da, ești de o ipocrizie și o moralitate extreme atunci când invoci că PNL nu a fost de acord cu realizarea unui audit intern în primărie. Atenție! Nu a existat nici măcar o singură discuție în sensul acesta. Lipsă totală de schelet moral! Ce problemă să aibă PNL cu acest audit? OLAF a fost, DLAF a fost, Curtea de Conturi vine anual, de 6 ani Agenția de Rating Moody s verifică, an de an, bugetul de venituri, de cheltuieli, de investiții. Autoritatea Națională de Audit a fost urmată de cea europeană. Toate autoritățile de management din România, organismele lor intermediare, ANAP-ul, absolut orice instituție de control din țara asta au verificat primăria și nu au au găsit nimic! Ar fi culmea ca funcționarii din primărie să tremure la o astfel de măsură. În schimb, actualul edil ar trebui să-și dea seama că tot ce poate ieși la iveală este prestația mai mult decât modestă pe care a avut-o cu fiecare serviciu aflat în subordinea sa.

Iar acum, în loc să administreze orașul, se joacă, sporadic, de-a negociatorul, până și la sediul firmei private a fratelui său. Din respect pentru albaiulieni, dacă nu pentru el însuși, primarul Pleșa n-ar fi trebuit să aibă somn până nu se asigura că există o majoritate în Consiliul Local.

În plus, minte când afirmă că Mircea Hava i-a impus doi viceprimari de la PNL nominalizați. Pe actualul edil, Gabriel Pleșa, nu-l onorează postura de hingher al legilor democratice. Votul pentru consiliu a fost unul pe liste și nu nominal. PNL a cerut doi viceprimari pentru că a câștigat politic, deci nominalizarea celor doi aparține strict liberalilor.

De asemenea, NU s-a purtat niciodată vreo discuție referitoare la asumarea și de către PNL a programului electoral USR PLUS! În schimb, PNL lasă orașului, inclusiv pentru următorii ani, proiecte de dezvoltare de peste 80 de milioane de euro, nu povești!

Ce este mai grav, imoral și chiar la limita legii este că solicită excluderea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din administrația trecută. Practic, foștii lui colegi cu care susținea că face echipă pentru Alba Iulia. Cei care cer asta uită faptul că în Constituția României, pe care au pus mâna de numai câteva zile la jurământ, e statuat faptul că cetățenii au dreptul de a alege și a fi aleși.

Tot ce a propus USR PLUS prin vocea lui Gabriel Pleșa, la discuții de maxim câteva minute, au fost niște pretenții voit exagerate și aberante, pe sens unic, duse de pe o poziție de forță irelevantă în raport cu votul albaiulienilor.

PNL rămâne deschis oricărui angajament serios pentru Alba Iulia. Ce nu înțelege USR PLUS este că politicienii sunt angajații cetățenilor. O negociere, indiferent de miză, se poartă în jurul unei mese cu toți cei implicați. Nu dictând de la un pupitru în interesul partidului în care te-ai propus spre infiere, mușcând cu dinții de lapte din familia politică din care ai plecat” – transmite Biroul de Presă PNL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Unul

    luni, 26.10.2020 at 17:41

    Ar fi în interesul orașului și al tuturor locuitorilor lui dacă asemenea trânte politice ar avea loc mai rar. Nu foloseste nimănui afișarea vanității fiecăruia și a neputinței de a purta o pălărie cam mare pentru mulți dintre certăreții preopinenți. Veți avea un rezultat sigur însă : PSD va aduna roadele… Cam trist….nu vi se pare ?

  2. pilu

    luni, 26.10.2020 at 21:32

    Da pe voi de ce sa va credem ? Ca stim cine sunteti si cum ati facut din Primarie un suprastup. Lasati proiecte de 80 mil.Da in ultimii patru ani ce proiecte ati avut ? Poate tot pe astea. Aveti pretentii dupa atatia ani huzureala. S-a terminat, trantorilor !

  3. Luca

    luni, 02.11.2020 at 20:54

    Fostii colegi? Pot fii numiti asa? Puterea te imbata si ai impresia ca-ti iasa tot.L-au pus pe tusa ca nu era din gasca. Albaiulienii s-au saturat de gastile din primărie de salariile nemeritate cu tot felul de sporuri si „specializări” pe litoral sau vizite cu orase înfrățite….. pe banii cui?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax