Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba: “Domnule primar PDL, de ce nu suntem pregătiţi pentru regionalizare?”


Publicat

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii PNL Alba lansează o serie de întrebări primarului Alba Iulia, în calitate de albaiulieni, în contextul luărilor de poziţie privind regionalizarea. Aceştia „pun pe tapet” lipsa unor obiective importante şi a unor investiţii din municipiu, care, în opinia lor, ar fi fost posibile în anii care au trecut de când conduce oraşul. 

Vă prezentăm, integral, comunicatul de presă:

“Am observat cu toţii numeroasele luări de poziţie ale primarului municipiului Alba Iulia, dl Mircea Hava, referitoare la proiectul de regionalizare a României. Apreciem că dl. primar PDL are un număr de declaraţii impresionant pe acest subiect. El face glume şi glumiţe chiar despre sacrificii personale pe care ar urma să le facă pentru judeţul nostru. Dar cam atât. Cunoscătorii spun însă că el ar fi mai interesat de fapt să dea semnale actualei puteri, de frica dosarelor tot mai numeroase şi păguboase, cercetate de DNA. Numai că o veche vorbă româneasca zice că <De ce ţi-e frică nu scapi!>.

Dincolo de declaraţiile sale politice goale şi lipsite de conţinut, în calitate de cetăţeni ai oraşului, îl întrebăm: De ce nu suntem pregătiţi de regionalizare? Îl întrebăm pe dl primar PDL, întrucât domnia sa conduce acest oraş de peste 20 de ani, comportându-se de foarte multe ori ca un baron pe propria lui moşie. Vă întrebăm, aşadar, domnule primar PDL, de ce nu aţi reuşit să aduceţi investitori puternici care să creeze locuri de muncă bine plătite în Alba Iulia? Dacă ne uităm peste gard, vom vedea un parc logistic la Turda, investitori puternici la Sibiu şi Deva. La noi de ce nu s-a putut? De ce investitorii au fost alungaţi domnule primar PDL? Ne întrebăm de ce, timp de 20 de ani, Alba Iulia nu a reuşit să aibă o sală polivalentă, o zonă de dezvoltare economică reală, de ce conducem detaşat în topul ruşinos al şomajului din ultimii ani ani? Ca albaiulieni, ne întrebăm de ce tinerii oraşului, fără speranţă, pleacă spre alte zări şi ţări, ca să îşi caute un rost în viaţă? Întrebăm şi noi dacă este normal ca primăria să nu aloce nici un leu pentru reabilitarea secţiilor din Spitalul judeţean, ai cărei pacienţi majoritari sunt din Alba Iulia? Este normal ca să plătim milioane de euro pentru un transport civilizat şi limuzine de lux pentru directorii STP sau am putea ca parte din aceste milioane să fie folosite pentru aparatura medicală la spitalul judetean?

Vă mai întrebăm, domnule primar PDL, dacă timp de 20 de ani nu era cazul să avem şi noi un teatru la Alba Iulia, un cinematograf, ca să nu vorbim de filarmonică, pentru ca albaiulienii să nu mai facă drumul Clujului pentru un film sau spectacol de calitate? În privinţa aeroprtului, în calitate de şef al PDL poate aflăm şi noi de ce am refuzat oferta Sibiului, în realizarea aeroportului comun Alba – Sibiu? Vă întrebăm şi dacă vi se pare normal ca bazinul olimpic sau ştrandul de la Schit să stea pe <sec>, iar albaiulienii să facă drumul Alba Iulia – Deva dus-întors pentru o baie în verile toride?

O să ne vorbiţi din nou de investiţiile din Cetate, necesare şi binevenite, dar oare ce câştigă albaiulianul în propriul buzunar din această investiţie scumpă, de circa 100 de milioane de euro? Câte locuri de muncă ne-a adus Cetatea nouă. Albaiulienilor, domnule primar al PDL!? De ce în Oarda, Bărăbanţ, Pâclişa, Partoş sau zonele limitrofe nu avem apă şi canal, iar străzile sunt scufundate în noroi, în condiţiile în care şi albaiulienii de aici plătesc taxe şi impozite de <orăşeni>, pe care le-aţi majorat in acest an. Sunt doar câteva întrebări aflate pe buzele albaiulienilor, la care trebuie să răspundeţi. Vorbim de domnia dumneavoastră exclusivă de … 20 de ani, de multă răbdare de care am dat dovadă, ca şi contribuabili.

Sperăm să vă rezolvaţi tot mai numeroasele probleme penale şi să dovediţi în instanţă că nu aţi prejudiciat bugetul cu milioane de euro, aşa cum vă acuză procurorii DNA. Sperăm ca lucrările de zeci de milioane de euro adjudecate doar de firmele de casă ale PDL în Alba Iulia au meritat să aveţi un somn liniştit. Şi mai sperăm că Cetatea Alba Iulia va reveni albaiulienilor, după ce aţi <măritat-o> pe 49 de ani, la preţul unui cartuş de ţigări, unei firme apropiate PDL.

Aţi aruncat în derizoriu şi în băşcălie polul de dezvoltare economică Alba Iulia – Sebeş, Capitala Culturală Europeană, un festival internaţional Vauban, care să aducă bani şi locuri de muncă, pentru albaiulieni, mai nou sala polivalentă, toate fiind proiecte pe care vi le-a propus PNL Alba. Aţi pus cruce fotbalului albaiulian înainte de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Unirii, scoateţi în stradă juniorii, sperăm că nu veţi rade şi stadionul Cetate, ca să mai faceţi un mall cu prietenii dvs. Vă adresăm o rugăminte domnule primar PDL, să nu luaţi în băşcălie regionalizarea, aşa cum aţi făcut cu proiectele de dezvoltare locală ale Alba Iuliei în ultimii 20 de ani. Timpul trece … e ceasul al 12-lea …tic-tac…”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. cucu

  luni, 08.04.2013 at 14:20

  dar voi ce ati facut pt Alba Iulia ?
  Alba nu va fii capitala de regiune sunt sigur….si nu din cauza lui Hava…..voi sunteti la putere si voi hotarati usleilor….si atunci o sa aruncati vina tot pe hava

 2. Pingback: Primarul Mircea Hava: „Urzeala tronurilor regionalizării se poartă în USL” | Alba24

 3. been

  miercuri, 10.04.2013 at 21:59

  Voi albaiulienii ar trebui sa ve vedeti lungul nasului. Poti compara Sibiul cu Alba? Voi v-ati intrebat vreodata daca meritati sa fiti capitala regiuni?. Sa ziceti mersi ca in 1998 un prim-ministru va creat cateva agentii europene (prim-ministrul era orginar din Alba evident). Pai celelalte 5 judete nu conteaza? Numai ce vreti voi? Adica inca 2.000.000 locuitori din regiune tebuie sa accepte Alba , ca asa vreti voi. Sport-ioc, teatru-ioc, etc-ioc. Populatia scade azi maine sub 50.000 locuitori. Dar voi vreti capitala. Mai bine negociati sa fie la Sibiu, macar e aproape. Ca daca va fi la Brasov, va fi jale.

  • @been

   joi, 11.04.2013 at 11:04

   Ce are administrarea unei regiuni cu prezenta sau nu a unui teatru sau a unei echipe de fotbal in liga I. Nu vedeti ca sunteti PENIBILI. Sa inteleg ca de buna administrare a viitoarei regiuni se vor ocupa actorii de la teatrul din Sibiu si baiatul de mingi de la Medias. Voi sibienii ii veti ajunge din urma pe mitici la obraznicie si tupeu. Sunteti pe drumul cel bun. Apropo, tot Brasovul are prima sansa…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Pro România Alba: Învățământul online – o problemă reală care necesită soluții urgente

Publicat

Acest concept nou în sistemul de învățământ, dar mai ales pasivitatea autorităților din ultimele 9 luni de zile ne-au adus unde suntem astăzi – HAOS: neajunsuri din partea elevilor și părinților, degringoladă în rândul profesorilor. Copiii nu pot fi supravegheați cât timp părinții sunt la serviciu, iar profesorii sunt puși în fața unor situații IMPOSIBILE: programele școlare actuale nu mai sunt compatibile cu predarea on line, ca timp si conținut.

Avem mari probleme: lipsa unei legislații punctuale și clare la nivel național (există doar un set de recomandări și fiecare acționează după cum consideră de cuviință); infrastructura digitală deficitară: doar un laptop și o conexiune net nu înseamnă dotări corespunzătoare. Așadar EVALUAREA este în continuare SUBIECTIVĂ în lipsa unei legislații clare.

O problema majora este PROGRAMA mult prea încărcată pentru studiul on line. Se impune o restructurare a programei astfel încât elevii si studenții să asimileze în primul rând informațiile absolut necesare. Disciplinele cu interes mare nu trebuie să își piardă din importanță, din cauza lipsei contactului direct profesor-elev. În același timp, materiile mai puțin importante nu ar mai trebui să fie o necesitate în cadrul învățământului online.

Nu exista norme de verificare on line a elevilor. Trebuie introduse de urgență pentru ca verificarea să fie echiunitară pentru fiecare elev sau student. Totodată este necesară dotarea unităților de învățământ cu aplicații de elaborare a testelor on line si verificarea acestora automat.

DORIM și SUSȚINEM O LEGISLAȚIE CLARĂ care să rezolve în primul rând aspectele mai sus menționate, probleme reale cu care ne confruntăm zilnic.

COSMIN ARION

Candidat Senat PRO ROMANIA

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

După Bolojan, și noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin anunță 500 de concedieri. Primii vizați, ”muzicanții”

Publicat

Noul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Duncă, a anunțat că vrea să concedieze aproximativ 500 de angajați pentru a face o economie de 600.000 de euro pe lună la bugetul județean.

Decizia vine după ce Ilie Bolojan, noul președinte al CJ Bihor, a anunțat reorganizarea din temelii a instituţiei, care se va solda de la 1 decembrie cu concedierea a 86 de angajaţi, urmând să mai lucreze 88.

Publicația locală Expres de Banat scrie acum că Romeo Dunca ar dori și el să concedieze 500 de angajați și ar face astfel o economie de 600.000 de euro pe lună.

„Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat. Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea…”, a anunțat Dunca, citat de sursa menționată.

Muzicanții despre care vorbește noul președinte sunt angajații Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean, centru condus de Ioan Benga, care, potrivit presei locale, au avut o activitate care nu justifică o astfel de cheltuială din banul public.

Similar, și la Bihor, liberalul Ilie Bolojan spune că cei care vor fi dați afară efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

Sursă: Europa liberă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetătorii de la UBB din Cluj Napoca au realizat o busolă electorală despre alegerile prezidențiale din SUA

Publicat

Un grup de cercetători de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca alături de mai mulți colegi de la universități din Olanda și SUA au realizat busolă electorală în limba română legată de alegerile electorale din Statele Unite ale Americii. 

Mai exact ”Trump-metrul” (cum a fost numită aplicația online) oferă utilizatorilor din România posibilitatea de a-și compara preferințele politice cu cele ale principalilor doi candidați în alegerile prezidențiale din SUA: Donald Trump și Joe Biden.

”În același timp, aplicația familiarizează cetățenii din România cu spațiul politic american, făcând referire la temele cele mai dezbătute de pe scena politică de la Washington D.C. Ca toate busolele electorale dezvoltate în parteneriat cu UBB, Trump-metrul este o aplicație complet imparțială. Au fost folosite doar surse oficiale și o metodologie validată științific pentru a determina pozițiile candidaților”, au spus reprezentanții FSPAC.

Potrivit cluj24.ro, în primele 24 de ore de la lansarea sa în Olanda și Belgia, busola a cumulat peste 100.000 de respondenți și în total, până acum, peste 400.000 în cele 5 țări în care funcționează.

Trump-metrul reprezintă prima busolă electorală lansată anul acesta.

Același grup de cercetători din cadrul UBB Cluj lucrează în prezent, în parteneriat cu cercetători din ale 10 state europene, pentru elaborarea unei noi busole electorale pentru alegerile parlamentare din România de anul acesta.

Atât busola electorală pentru alegerile din SUA, cât și cea privind apropiatele alegeri parlamentare din România sunt proiecte derulate sub egida Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială, ambele din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu institutul Kieskompas din Amsterdam, Regatul Țărilor de Jos.

Busola poate fi accesată AICI

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Percheziții DIICOT în Alba și alte județe la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri. Ce au găsit procurorii

Publicat

Patru bărbați bănuiți de trafic de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj, în cadrul unui dosar penal de trafic de droguri.

Potrivit autorităților, la data de 27 octombrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Alba, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 6 culturi de cannabis (211 plante), cu masă verde de 142,1 kilograme și aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, un cântar electronic, 8 telefoane mobile, precum și instrumente destinate consumului de cannabis.

10 persoane au fost aduse la audieri, iar, ulterior, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

La acțiune au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și echipe canine din cadrul Sectorului de Frontieră Aeroport Cluj și Direcției Regionale Vamale Cluj.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate