Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba lansează oficial candidatura lui Dorin Nistor pentru funcția de primar al municipiului Sebeș. Eveniment la Centrul Cultural „Lucian Blaga”


Publicat

dorin nistorLiberalul Dorin Nistor își lansează oficial candidatura pentru Primăria Municipiului Sebeș. Evenimentul va avea loc miercuri, 20 aprilie, de la ora 19.00 la Centrul Cultural „Lucian Blaga”. Alături de acesta, vor fi prezenți primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

Dorin Nistor a fost validat de conducerea PNL Alba drept candidat la funcția de primar al municipiului. La ședința din februarie au fost prezent și președintele PNL Alba, Mircea Hava, care nu și-a ascuns, încă de la început, simpatia pentru Nistor, în defavoarea lui Mihai Apolzan, favoritul vechiului PNL.

Referitor la planurile pe care le are candidatul Dorin Nistor în ceea ce priveşte municipiul Sebeş, în contextul alegerilor pentru funcţia de primar, acesta a făcut precizări pentru Alba24:

„În primul rând, ne vom mobiliza pentru a capacita echipa în aşa fel încât să fie identificaţi cei mai buni candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali la Sebeş, în aşa fel încât să reuşim să dăm o nouă faţă oraşului. Şi aici mă gândesc la o deschidere mai mare faţă de finanţări, incluzând şi altele faţă de cele din bugetul local, precum cele din fonduri europene, proiecte derulate în colaborare cu Consiliul Judeţean şi cele lansate de Guvern.

Prioritare sunt investiţiile, atât cele care vizează dezvoltarea municipiului Sebeş, cât şi cele pentru Lancrăm, Petreşti şi, nu în ultimul rând, Răhău. În acest din urmă caz, sau ca exemplu proiectul pentru reţeaua de apă de la Răhău, pentru care trebuie rezolvată problema branşamentelor, va trebui să găsim soluţii până la sfârşitul anului.

Nu vom uita nici proiectele aflate în derulare şi investiţiile imediate, necesare pentru oraş. Aici amintesc de reabilitarea Parcului Arini, care trebuie să redevină zona de agrement cea mai importantă din zonă şi pentru care am iniţiat un proiect DALI, continuarea lucrărilor la Parcul municipal, cu integrare în modernizarea zonei centrale a oraşului, inclusiv a piaţetei din faţa primăriei.

Alte priorităţi sunt rezolvarea problemelor privind curăţenia în oraş, a celei privind câinii vagabonzi, iluminatul public, măsuri de ordine publică, prin sprijinul activităţii poliţiei locale, inclusiv prin sisteme de supraveghere video a spaţiului public”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Mărturia emoționanță a scriitorului Lucian Domșa din Aiud, infectat cu COVID. Prin ce a trecut după i s-a îmbolnăvit și familia

Publicat

Lucian Domșa, din Aiud, s-a infectat cu coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde era pacient. De acolo, și-a infectat familia, iar ca urmare, mama sa a murit.

Și-a adunat toată durerea și a pus-o într-o povestire, pe care a publicat-o pe contul său de Facebook. Tot acolo, publică periodic pasaje dintr-un roman la care lucrează. La cei 46 de ani ai săi, cele două lucrări sunt primele din viața sa de scriitor.

A acceptat să povestească, experiența prin care a trecut și nu i-a fost deloc ușor.

”M-am infectat la Centrul de Dializă din Bărăbanț (cartier al orașului Alba Iulia n. red.). Habar n-am de la cine, oricum nu are nici o importanță. Am avut temperatură peste 38°, diaree și mi-am pierdut temporar gustul și mirosul. Am fost depistat pozitiv în urma testelor pe care mi le-au făcut la același Centru de Dializă în data de 04.04.2020.

Când am primit informația că am fost infectat cu Coronavirus mă aflam în mașină, cu soția și tatăl meu, mergeam la țară, la fosta casă a bunicilor, vroiam să punem arpagicul în grădină.

Am fost sunat de către un domn comisar de la Poliția Aiud, dânsul mi-a dat vestea. Practic ne-a întors din drum, n-am apucat s-ajungem în sat.

Detalii despre toată povestea mea le puteți găsi și în povestirea „Covidiții„. Am primit vestea cu calm, mă așteptam, având în vedere simptomele ce le-am avut anterior.

Înainte de această boală nu credeam nici eu în acest virus, mai ales că-mi ziceam (ca atâția alții) „n-are cum să mi se-ntâmple tocmai mie…

Uite că, din peste 300 pacienți de la Centrul de Dializă din Bărăbanț, am fost infectați 11 pacienți, 3 sau 4 asistente și un medic, toți din aceeași tură…

Acum cred că e reală și că există, deși am amici care tot nu cred în existența virusului, chiar dacă eu și soția mea suntem exemple vii că există. Însă mintea umană e o mare necunoscută, probabil că, cei care nu cred nu vor crede până nu se vor infecta și ei la rândul lor…”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/ ȘTIREA TA: Doi muncitori s-au luat la bătaie, pe șantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda. A fost chemată Poliția

Publicat

O ceartă între doi muncitori care lucrează la construcția lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda s-a transformat, vineri, într-o bătaie în toată regula, fiind nevoie de intervenția polițiștilor pentru aplanarea conflictului.

Potrivit cititorului care a trimis la redacție imaginile, conflictul a izbucnit între un șofer de pe o betonieră și un angajat al unei firme subcontractoare care lucrează la turnarea rigolelor de apă.

Referitor la acest incident, IPJ Alba informează că a fost vorba despre un conflict spontan, iar cei doi s-au certat și apoi s-au luat la bătaie din cauza unor neînțelegeri privind modul de executare al unei lucrări.

”Polițiștii din Galda de Jos au intervenit, vineri, pentru aplanarea unui conflict izbucnit între doi muncitori de la lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. La fața locului au fost trimise și două ambulanțe, însă cei doi nu au suferit leziuni pentru care să aibă nevoie de transport la spital. În cazul acestui incident cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de loviri sau alte violențe”, a precizat Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ALDE și-a anunțat candidatul la Primăria Aiud. Ce își propune Ciprian Bogdan, dacă îi va lua locul actualului primar

Publicat

Candidatul la primăria Aiud, din partea formațiunii ALDE este un fost consilier local al orașului, Ciprian Bogdan. 

Bogdan a fost în trecut consilier local în Aiud, din partea USL ( fosta alianță dintre PSD, PNL-PC).

Acum a revenit în Aiud pentru a fi contracandidatul actualului primar Oana Badea și a intrat în cursă alături de partidul condus de Ioan Lazăr.

Acesta a declarat că își propune câștigarea primăriei alături de echipa ALDE. O mare problemă pe care Bogdan o vede în acest moment la nivelul Aiudului este lipsa locurilor de muncă, fapt pe care acesta vrea sa îl repare.

Dacă își va adjudeca rolul de primar, Bogdan Ciprian le promite aiudenilor 400 de locuri de muncă la privat.

Mai mult de atât, Bogdan Ciprian își propune reformarea întregului aparat al primăriei din Aiud.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru români la intrarea în Grecia, începând de săptămâna viitoare. Ce document trebuie să prezinte

Publicat

Turiştii români care vor intra în Grecia vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 6.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, a decis guvernul de la Atena.

Noi reguli pentru intrarea în Grecia: Toți turiștii care intră în țară prin punctul de frontieră Kulata-Promachonas situat între Bulgaria și Grecia trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Măsura intră în vigoare de pe 14 iulie, iar testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore.

Călătorii care intră în Grecia pentru ”motive neesenţiale” – adică turiştii – vor trebui să prezinte la punctul vamal  un test molecular COVID-19 ”negativ”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas.

De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul ‘Passenger Location Form’ (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Aceste decizii survin după ce numeroase cazuri de COVID-19 au fost descoperite în rândul turiştilor străini veniţi în Grecia prin punctul de trecere de la Promachonas.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas.

Grecia a înregistrat de la începutul pandemiei peste 3.600 de infectări și este una dintre țările cu cele mai puține infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul său. Numărul cazurilor a reînceput să crească după ce restricțiile de circulație au fost ridicate, iar călătoriile internaționale au fost reluate.

Sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate