Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba: Primul strat de asfalt pe drumul dintre cele trei Gârbove. Lucrările reîncep și la Galda de Jos – Întregalde (P)

Publicat


a

PNL Alba a transmis un comunicat de presă semnat de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, în legătură cu lucrări de asfaltare a unor drumuri județene.

Comunicatul PNL:

În aceste zile se toarnă primul strat de asfalt pe drumul județean 107 E, care face legătura dintre localitățile Gârbova de Sus, Gârbovița și Gârbova de Jos și Drumul Național 1, fiind singura rută de acces spre cele Gârbove.

Pe acest drum se dezvolta în trecut o viteză de deplasare redusă, din cauza gropilor, a lipsei unor sisteme de scurgere a apelor pluviale, dar și a lipsei unei suprafețe de rulare rezistentă la acțiunea factorilor climatici, astfel modernizarea drumului va duce la crearea unei căi de comunicație care să satisfacă nevoile actuale şi de perspectivă ale utilizatorilor, reducerea costurilor de întreținere și de transport, cât și creșterea nivelului de siguranță al deplasării.

Trebuie menționat că acest drum nu a beneficiat niciodată de structură asfaltică.

Prin intermediul proiectului vor fi asfaltați 7,5 km de drum și se vor asigura accesele la drumurile laterale și la proprietăți. De asemenea, se vor realiza rigole și podețe din beton.

Întrucât se lucrează și la introducerea alimentării cu apă în cele trei localități, în prima etapă vor fi asfaltați 5,5 km de drum, din extravilanul localităților, urmând ca după finalizarea lucrărilor la utilități să fie asfaltate și porțiunile intravilane din Gârbovița și Gârbova de Sus.

Lucrările de modernizare a DJ 103 E sunt finanțate prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului de lucrări fiind de 5.051.876,93 lei, fără TVA. Drumul, care în trecut era clasificat ca drum local, a fost preluat de către Consiliul Județean Alba pentru a răspunde criteriilor de eligibilitate ale programului și a putea beneficia de finanțare.

Și locuitorii comunei Întregalde se vor putea bucura de o conectivitate mai bună la rețelele naționale și județene de transport, fiind reluate lucrările de modernizare a drumului județean DJ107K: Galda de Jos-Mesentea – Benic – Întregalde, pe o porțiune de 6 km, cuprinsă între km. 17+700 – 23+700. La finalul implementării proiectului, peste 580 de persoane vor beneficia de aceste lucrări.

Lucrările au fost sistate o perioadă de timp din motive independente de beneficiar, CJ Alba, din cauza unor probleme apărute ca urmare a intrării în vigoare a OUG 114/ 2018, fiind necesară o renegociere a prețurilor.

Traseul reabilitat urmărește valea râului Galda, fapt ce a dus în timp la erodarea corpului de drum, făcând ca mare parte a acestei porțiuni să prezinte în acest moment o structură rigidă, formată dintr-o pietruire superficială, având astfel o stare tehnică necorespunzătoare. Astfel, pe lângă lucrările de asfaltare propriu-zise, se va asigura o scurgere corespunzătoare a apelor și se vor construi/ reabilita podurile și podețele.

Prin realizarea acestui proiect, se va asigura conectivitatea acestei zone a Munților Apuseni cu coridoarele de transport europene şi naţionale și cu municipiul reședință de județ. De asemenea, turismul se va dezvolta, putând fi descoperite mai ușor frumusețea locurilor, puritatea aerului, bunătatea și sufletul oamenilor, vatra spiritului romanesc din această zonă montană. Printre rezervațiile naturale care vor deveni accesibile turiștilor pot fi amintite Cheile Întregalde, Cheile Gălditei și Turcului, Cheile Tecșeștilor, Piatra Cetii și Poienile cu narcise din Tecșești.

Și aceste lucrări sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, contractul de lucrări având o valoare de 6.060.634,35 lei, fără TVA.

Marius Hațegan – Vicepreședinte Consiliul Județean Alba


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Alba care a provocat un ACCIDENT MORTAL și a fugit de la locul faptei a fost REȚINUT

Publicat

Tânărul din Cergău care, beat fiind, a provocat un accident rutier mortal și a fugit de la locul producerii lui, a fost reținut. Azi, 13 noiembrie, va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.  Potrivit IPJ Alba, la data de 12 noiembrie 2019, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru o perioadă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Scutul pădurii în Alba: Peste 170 de amenzi și 33 de metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele 7 zile au fost făcute 58 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 172 de amenzi şi au confiscat 33 de metri cubi de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb, ales vicepreședinte al Comisiei pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților 

Publicat

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb a fost ales, marți, 12 noiembrie, în funcția de Vicepreședinte al Comisiei Permanente pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților. ”Este comisia în care am activat de la începutul mandatului meu și în care am susținut, alături de colegii mei din PNL și de domnul ministru Virgil Popescu, cel […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru cei care vând pe OLX, Publi24 și Okazii. Reguli noi și amenzi mari în comerțul online

Publicat

cumparaturi online

Persoanele care vând în mod repetat diferite produse pe site-uri de specialitate vor fi nevoiți să se supună regulilor impuse de obicei comercianților. Dacă nu vor respecta noile prevederi persoanele fizice, care sunt comercianți în mediul on-line, riscă amenzi între 400 şi 10.000 de lei. Acest lucru se datorează faptului că Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate