Connect with us
Publicitate

POLITICA

PNL ar câştiga la alegeri majoritatea primăriilor din judeţul Alba, potrivit sondajelor. Ce spune un lider judeţean despre alegeri în două tururi de scrutin

Publicat

vot prezidentiale 2014_alba Mişcările politice înaintea alegerilor locale din 5 iunie generează reacţii în rândul formaţiunilor care participă la scrutin. În judeţul Alba, de exemplu, PNL are deja primari în majoritatea localităţilor şi, potrivit sondajelor, ar câştiga 90 la sută dintre adminsitraţiile locale.

Cu toate acestea, liberalii susţin scrutinul în două tururi, motivând că este şi o solicitare a societăţii civile, doar că liderii PSD se opun. Referitor la această situaţie, Florin Roman, co-preşedinte al PNL Alba Iulia, vicepreşedinte al CJ Alba şi recent numit secretar general adjunct al PNL, consideră că Liviu Dragnea nu ar trebui să vorbească despre alegeri corecte.

florin roman “Când îl aud pe președintele PSD Liviu Dragnea vorbind despre alegeri corecte, nu pot să nu mă revolt. Cum poate un om, condamnat în prima instanţă de Înalta Curte tocmai pentru fraudarea unor alegeri. să vorbească despre alegeri? Ce să ne învețe, cum au votat morții la Teleorman? Sau cum a schimbat modul în care sunt aleși reprezentanții poporului cu 3 luni înainte de alegeri? Atunci era democratic, acum nu?

Sau despre faptul ca un primar este „reprezentativ” cu 15 la sută pentru, iar 85 la sută nu vin la vot sau votează împotrivă!

Sau să ne spună cum a abuzat din nou de democrație, fiind autorul celebrei OUG 55 privind traseismul, când din pixul domniei sale şi din bani publici, a antamat contracost numai de la PNL 496 de primari? Nu cred că avem nevoie de un Dragnea mai rău decât Ponta!

Sper ca domnul Cioloș să înțeleagă ca este necesar sa respecte voința românilor care vor alegeri corecte, reprezentativitate şi corectitudine, nu mai vrem alegeri în care să voteze morții şi procese verbale în sectiile de votare făcute din pix! Am încredere că practicile domnului Dragnea sunt de domeniul trecutului”, a declarat Florin Roman.

Reamintim că PNL are la ora actuală aproximativ 65 de primari din cele 78 de localităţi din judeţul Alba, iar sondajele arată că ar câştiga, prin alegerile într-un singur scrutin, în peste 90 la sută dintre acestea.

În contextul politic naţional, PNL susţine revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri, fiind „una din revendicările concrete pe care le-au avut cetăţenii care au manifestat la sfârşitul anului trecut”.

„Singura variantă realistă pentru a face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o ordonanță de urgență”, a declarat copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, precizând că proiectul de lege promovat în acest sens se află la comisia de cod electoral, iar „principalul adversar al acestui proiect, care ține de legitimitate, de reprezentativitate, de democrație, este PSD”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că premierul Dacian Cioloş nu se mai poate gândi la iniţierea unei Ordonante de Urgenta sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale în două tururi de scrutin, având în vedere că majoritatea partidelor, adică PSD, UNPR, ALDE şi UDMR s-au declarat împotriva acestei modificări a legislaţiei, propusă de PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax