Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL cere demisia directorului Casei Judeţene de Pensii

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a declarat, luni, că precizările făcute de Casa Judeţeană de Pensii Alba, privind punctajul pentru pensii sunt incomplete şi mincinoase. „Nu se arată nicăieri, nici în precizările de la Casa Judeţeană de Pensii, nici în textul Ordonanţei la care se face referire că nu se va plăti integral cuantumul, ci eşalonat, posibil doar o treime anul acesta. Sub presiunea a 1000 de persoane care au ales să dea statul în judecată, beneficiind de asistenţă juridică din partea noastră, acum se vine cu precizări, s-au hotărât să le dea oamenilor drepturile care li se cuvin. Aşa li s-a spus şi anul trecut. Aş putea considera că este o victorie a noastră, împreună cu pensionarii din Alba, având în vedere că este prima acţiune de o asemenea anvergură la nivelul judeţului, în care un număr atât de mare de oameni au hotărât să acţioneze statul în judecată”.

Reprezentantul liberal de la nivelul judeţului Alba s-a referit la precizările venite din partea Casei Judeţene de Pensii Alba – potrivit cărora, pentru anumite categorii de pensionari din sistemul public de pensii se majorează punctajele anuale şi drepturile suplimentare au început să fie plătite de la 1.01.2011, centralizat. Anterior acestora, PNL a organizat o întâlnire de consiliere juridică cu pensionarii din Alba care sunt încadraţi în grupele speciale de muncă şi care nu şi-au mai primit diferenţa de drepturi băneşti la pensie, de doi ani. Doar la o singură întâlnire, peste 800 de pensionari şi-au exprimat intenţia de a da statul în judecată, supraaglomerând sala de spectacol şi holul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia – locul întâlnirii -, dar şi sediul PNL. Florin Roman a precizat, acum, ca s-a ajuns la 1000 de dosare ce vor fi prezentate în instanţă.

Mai mult decât atât, vicepreşedintele PNL Alba a declarat că, din cauza informaţiilor incomplete prezentate populaţiei şi a atitudinii de până acum faţă de problemele pensionarilor, solicită demisia din funcţie a directorului Casei Judeţene de Pensii, Nicolae Nartea şi va studia posibilitatea depunerii pe numele acestuia a unei plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax