Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL: Reprezentanţii partidului care vor fi condamnați în primă instanță vor fi suspendați de drept și din calitatea de membru

Publicat

adunarea generala a PNL alba Iulia Prim-vicepreședinții PNL Cătălin Predoiu și Ludovic Orban au susținut luni o conferință de presă în care au prezentat deciziile luate în urma ședinței Comisiei de Unificare a Partidului Național Liberal. Potrivit lui Ludovic Orban, s-a convenit, de principiu, ca membrii PNL care vor fi trimiși în judecată să fie suspendați din funcțiile politice de conducere pe care le dețin. 

Prim-vicepreședintele Ludovic Orban a declarat, în conferință, că Biroul Politic Național al PNL, convocat pentru luni, 16 martie, va adopta proiectul de lege privind votul prin corespondență.

La punctul doi pe ordinea de zi a Biroului vor fi propuse modificări ale Statutului partidului, prin care vor fi aduse clarificări cu privire la modul în care se soluționează în partid cazurile liberalilor care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală.

Astfel, potrivit lui Ludovic Orban, s-a convenit, de principiu, ca membrii PNL care vor fi trimiși în judecată să fie suspendați din funcțiile politice de conducere pe care le dețin. Membrii PNL care vor fi condamnați în primă instanță vor fi suspendați de drept și din calitatea de membru, urmând ca în cazul în care sunt condamnați definitiv să-și piardă de drept calitatea de membru.

În cazul în care se ia decizia arestului preventiv împotriva unui membru PNL, acesta va fi suspendat și din funcția de conducere politică pe care care o deține și din calitatea de membru, până la încetarea măsurii de arest preventiv.

Toate aceste sancțiuni se aplică în cazul unor infracțiuni săvârșite cu intenție, și nu de infracțiuni săvârșite din culpă, a precizat Ludovic Orban. Tot în cadrul Biroului Politic de lunea viitoare, candidatul PNL la funcția de prim-ministru, Cătălin Predoiu, va face o prezentare a programului de guvernare și se va asigura o dezbatere asupra aspectelor prevăzute în acest program. De asemenea, va fi evaluat stadiul de constituire a structurilor județene și locale ale Partidului Național Liberal.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax