Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL nu atacă Codul Administrativ la Curtea Constituțională. Motivul: nu vrea să se pună rău cu primarii

Camera Deputatilor, Parlament

Publicat

PNL nu atacă la CCR Codul Administrativ de frica primarilor. Dilema liberalilor, una rușinoasă: să facă opoziţie la PSD sau să voteze pensii speciale pentru aleşii locali.

La votul final pentru Codul Administrativ, liberalii au avut de ales între a face opoziţie la PSD şi a le oferi aleşilor locali pensii speciale plus alte privilegii.

Au ales varianta a doua, în condiţiile în care la anul sunt programate două rânduri de alegeri, iar primarii sunt decisivi, potrivit Adevarul.

USR va sesiza CCR, cu condiţia să strângă suficiente semnături, căci PNL se opune. În toamna anului viitor vor avea loc şi alegeri prezidenţiale, cruciale pentru Iohannis, deci şi pentru PNL, aşa că interesul liberalilor este să-şi motiveze financiar aleşii locali în perspectiva campaniei electorale.

Până la urmă, conducerea PNL a ajuns la un acord cu propriii parlamentari: senatorii şi deputaţii s-au angajat să nu voteze Codul administrativ în plen, iar Ludovic Orban şi Raluca Turcan au promis că nu vor contesta legea la CCR, pentru a nu le pune-n beţe în roate aleşilor locali.

În ciuda înţelegerii, 7 deputaţi PNL tot au votat alături de PSD Codul Administrativ, printre care Ceza Preda şi Florin Roman. Cel de-al doilea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte după ce conducerea PNL s-a împotrivit pensiilor speciale pentru primari. „Votul celor 7 a arătat că există mulţi parlamentari la noi în partid care nu sunt în stare să adune singuri voturi şi sunt dependenţi total de primari”, a comentat unul dintre liderii liberali pentru Adevărul.

sursa: adevarul.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    miercuri, 11.07.2018 at 17:21

    cand e vorba de bani, privilegii si alte foloase, nu se ataca intre ei ?
    inseamna ca opozitia e doar de fatada ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate