Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL: Radu Cristian, candidatul PSD la Primăria Sebeș, traseist politic cu dosar penal. Condamnat la închisoare cu suspendare (P)


Publicat

Se pare că PSD nu se dezminte nici la Sebeș și are pretenția ca funcția de primar al orașului să fie ocupată de un etern candidat, care a făcut slalom prin partide în căutare de mărire. Și pentru ca nimic să nu lipsească din tipicul profil de PSD-ist, Radu Cristian ascunde sebeșenilor aspectele semnificative din trecut care îi definesc bine profilul uman, profesional și politic.

În urmă cu câțiva ani, consilierul local în cauză s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice și a condus pe raza municipiului Sebeș, punând astfel în pericol viața și integritatea corporală a participanților la trafic – pietoni sau automobiliști, care au avut neșansa să se afle în raza de acțiune a șoferului iresponsabil.

Oprit fiind pentru control de către organele de poliție și pentru că emana miros de alcool, acesta a fost invitat, potrivit legii, să fie testat cu aparatul etilotest, iar apoi a fost invitat pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Radu Cristian a refuzat de fiecare dată, fapt edificator pentru poziția acestuia față de lege și de responsabilitățile cetățenești și umane.

Conduita domnului candidat, care a condus pe drumurile publice un autovehicul, iar ulterior  a refuzat supunerea prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 337  din noul Cod penal.

În urma procesului, instanța a stabilit în sarcina inculpatului Radu Cristian o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii și cu un termen de supraveghere (Sentința penală nr. 101/2014).

Instanța a reținut că inculpatul s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice, dar a considerat și că se poate sustrage de la răspunderea pentru acest fapt prin refuzul de a se supune recoltării de probe biologice.

Concluzionând, cetățenii Sebeșului au dreptul de a afla ce-l califică sau îl descalifică pe domnul Radu Cristian să le ceară votul, la fiecare 4 ani, pentru a fi primar sau consilier local.

Calitatea de condamnat penal, în tradiția PSD, nu este de ajuns. Și nici activitatea de administrator de firmă condusă la faliment și lăsată cu datorii neachitate față de bugetul statului, bugetul Sebeșului și furnizorii privați de bună credință.

Biroul de presă PNL Sebeș

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Fără carantină 14 zile pentru cei care vin din străinătate și prezintă test negativ COVID-19. Măsură luată în calcul de Guvern

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

„Facem o analiză pe fiecare ţară şi vom decide în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Sunt restricţii obişnuite. Noi am aşteptat că la nivelul Comisiei Europene există o dezbatere în care se încearcă adoptarea unor măsuri comune la nivel european pentru situaţiile de răspândire a virusului. Săptămâna aceasta vom analiza evoluţiile din fiecare ţară şi vom decide măsurile. Analizăm posibilitatea de a utiliza şi noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuţii şi în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a spus Orban.

Pe de altă parte, el a precizat că deocamdată nu este cazul să se impună carantinarea judeţelor care au cea mai mare rată de infectări.

„Ele (n.r. restricţiile) sunt stabilite în funcţie de nivelul de răspândire şi pe teatre, cinematografe, HORECA, inclusiv pentru şcoli. Noi am stabilit criteriile pe baza cărora se pot lua diferitele decizii legate de aceste activităţi. Pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări, acesta nu a fost confirmat în evoluţia săptămânală. Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o uşoară creştere, nu este o creştere care să ne îngrijoreze. Sigur trebuie în continuare să fim vigilenţi, să respectăm măsurile de protecţie sanitară astfel încât să limităm răspândirea virusului”, a mai afirmat Orban.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (Hot. CNSU 43/27.08.2020)

Andorra

Argentina

Aruba

Bahamas

Bahrain

Belize

Bolivia

Bosnia si Herțegovina

Brazilia

Capul Verde

Chile

Columbia

Costa Rica

Guam

Gibraltar

Eswatini

Insulele Feroe

Insulele Turks si Caicos

Insulele Virgine ale Statelor Unite

Irak

Israel

Kosovo

Kuweit

Luxemburg

Malta

Maldive

Muntenegru

Namibia

Palestina

Panama

Paraguay

Peru

Puerto Rico

Qatar

Republica Dominicană

Republica Moldova

Sint Maarten

Spania (Regiunile Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor, Cantabria, Castilla la Mancha, Castilla y Leon, La Rioja)

Statele Unite ale Americii

Suriname

În present, cei care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină 14 zile, la domiciliu, într-un spațiu declarat la întoarcere sau într-un spațiu pus la dispoziție de autorități.

surse: agerpres.ro, cnscbt.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

TRAFIC îngreunat pe șoseaua de centură a orașului Alba Iulia, din cauza unui TIR blocat pe carosabil, după o avarie

Publicat

Traficul rutier pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia este îngreunat, luni dimineața, în jurul orei 11.00, potrivit IPJ Alba.

Cauza este un TIR care s-a defectat și a rămas blocat pe carosabil.

Zona este cea de intrare pe variantă dinspre Teiuș.

Polițiștii dirijează circulația în zonă, valorile de trafic fiind mari.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Ludovic Orban: Dacă sunt profesori care refuză să predea online, vom lua măsuri legale

Publicat

Se vor lua măsuri legale dacă sunt profesori care refuză să predea online, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor.

Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sun, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria”, a declarat Orban, potrivit digi24.ro.

Premierul a făcut precizări și despre activitatea în școli în perioada alegerilor locale. ”Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online”, a spus Orban.

sursă: digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba cumpără aparate pentru efectuarea testelor COVID-19 și monitorizarea surselor de apă potabilă. Investiție de 970000 lei

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba cumpără două aparate de testare Real Time PCR împreună cu un extractor automat cu 96 de teste pentru efectuarea testelor COVID-19. De asemenea, DSP mai achiziționează un spectofotometru cu absorbție atomică cu flacără și cuptor pentru monitorizarea surselor publice de apă potabilă. Valoarea aparatelor de laborator se ridică la 970.000 de lei, fără TVA. 

Direcția de Sănătate Publică Alba a lansat luni, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de echipamente de laborator RT PCR, extractor si spectrofotometru. Valoarea totală estimată este de 970.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Laboratorul DSP Alba are în momentul de față o linie de testare COVID-19 care cuprinde un RT-PCR Roche Light Cycler 480II și un extractor automat de 32 locuri,, insuficiente în raport cu numărul mare de testări care se solicită. De asemenea, acesta nu deține în dotare spectofotometru cu absorbție atomică cu flacără și cuptor.

Obiectivul specific asociat furnizării aparatelor Real Time PCR și extractorului automat cu 96 de teste, care fac obiectul achiziției, este acoperirea necesităților de produse pentru efectuarea testelor COVID-19. Obiectivul specific asociat furnizării spectofotometrului cu absorbție atomică cu flacără și cuptor este în vederea realizării monitorizării de audit la toate sursele publice de apă potabilă unde conform Legii 458/2002, se impun și determinări de metale.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate