Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL: Radu Cristian, candidatul PSD la Primăria Sebeș, traseist politic cu dosar penal. Condamnat la închisoare cu suspendare (P)

Publicat

Se pare că PSD nu se dezminte nici la Sebeș și are pretenția ca funcția de primar al orașului să fie ocupată de un etern candidat, care a făcut slalom prin partide în căutare de mărire. Și pentru ca nimic să nu lipsească din tipicul profil de PSD-ist, Radu Cristian ascunde sebeșenilor aspectele semnificative din trecut care îi definesc bine profilul uman, profesional și politic.

În urmă cu câțiva ani, consilierul local în cauză s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice și a condus pe raza municipiului Sebeș, punând astfel în pericol viața și integritatea corporală a participanților la trafic – pietoni sau automobiliști, care au avut neșansa să se afle în raza de acțiune a șoferului iresponsabil.

Oprit fiind pentru control de către organele de poliție și pentru că emana miros de alcool, acesta a fost invitat, potrivit legii, să fie testat cu aparatul etilotest, iar apoi a fost invitat pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Radu Cristian a refuzat de fiecare dată, fapt edificator pentru poziția acestuia față de lege și de responsabilitățile cetățenești și umane.

Conduita domnului candidat, care a condus pe drumurile publice un autovehicul, iar ulterior  a refuzat supunerea prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 337  din noul Cod penal.

În urma procesului, instanța a stabilit în sarcina inculpatului Radu Cristian o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii și cu un termen de supraveghere (Sentința penală nr. 101/2014).

Instanța a reținut că inculpatul s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice, dar a considerat și că se poate sustrage de la răspunderea pentru acest fapt prin refuzul de a se supune recoltării de probe biologice.

Concluzionând, cetățenii Sebeșului au dreptul de a afla ce-l califică sau îl descalifică pe domnul Radu Cristian să le ceară votul, la fiecare 4 ani, pentru a fi primar sau consilier local.

Calitatea de condamnat penal, în tradiția PSD, nu este de ajuns. Și nici activitatea de administrator de firmă condusă la faliment și lăsată cu datorii neachitate față de bugetul statului, bugetul Sebeșului și furnizorii privați de bună credință.

Biroul de presă PNL Sebeș

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax