Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL reclamă nereguli privind votarea în CL a cesiunii contractului cu „Grup Corint”. Vezi ce declarat Teodor Atanasiu

Publicat

Liberalii semnalează nereguli privind votarea în Consiliul Local Alba Iulia a cesiunii contractului cu „Grup Corint” SA către „Corint” SRL. Liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat în conferinţă de presă, vineri, că  în şedinţa de CL din data de 25 septembrie, votul privind cesiunea nu este valid, întrucât a fost votat cu o majoritate simplă şi nu de două treimi dintre consilieri, ceea ce înseamnă că votul este nul şi ar trebui luate toate demersurile pentru a se constata acest lucru.

În conferinţa de presă de vineri a PNL, Teodor Atanasiu a precizat că votarea cesiunii de contract cu „Grup Corint” SA către „Corint” SRL  este nulă şi că ar trebui să fie făcute demersuri în acest sens. Liberalul cere consilierilor să ia act de faptul că această cesiune de contract nu s-a făcut conform legii. De asemenea, Atanasiu susţine că această cesiune s-a făcut prin dezinformarea consilierilor: „Dacă pe fostul contract de asociere se stipula tot ceea ce se creează nou în urma asocierii, toate investiţiile care apar pe urma asocierii, la această cesiune de contract între cele două societăţi comerciale practic consiliul municipal este văduvit de toate acele investiţii care nu au trecut noua societate.”
O altă neregulă pe care a sesizat-o liderul PNL este faptul că, deşi contractul arăta că în urma asocierii societatea datora consiliului local o cotă pare, dar nu mai puţin de o anumită sumă, cu toate astea s-a plătit mai puţin de această sumă.  Potrivit liberalului, această neregulă s-au produs din cauza faptului că respectiva societate nu a ţinut o gestiune separată pe acea asociere şi a făcut o gestiune pe întreaga activitate a societăţii.

Consilierii au votat cesiunea contractului de asociere cu societatea „Grup Corint” SA către „Corint” SRL în şedinţa din data de 25 septembrie. Motivele pentru care SC „Grup Corint” SA a cerut cesionarea contractului de asociere încheiat în anul 2006 cu CL Alba Iulia către o altă firmă, “Corint” SRL au fost reflectate în documentul prezentat consilierilor: “Societatea Comercială <Grup Corint> SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi, spre exemplu: societatea comercială <Grup Corint> SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar societatea comercială <Corint> SRL, pentru turism şi servicii aferente. Cesiunea Contractului de asociere către societatea comercială <Corint> SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic, care să regularizeze, după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”.

De altfel, la conferinţa de presă de săptămâna trecută, liberalii au precizat că vor ataca în contencios administrativ decizia luată în CL de cesiune a contractului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax