Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PNL vrea să împiedice multinaționalele să își mai exporte profitul realizat în România. Ce cheltuieli nu vor mai putea deduce

Publicat

Parlamentarii PNL Bogdan Huțucă și Alexandru Nazare au depus în Parlament un proiect de lege care ar împiedica în viitor multinaționalele să își mai exporte profiturile sub formă de contracte de management și consultanță, fără să plătească taxe.

Concret, nu își mai pot deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanță și asistență.

„Cheltuielile cu serviciile de management, consultanță, asistență sau alte servicii, prestate de o persoană afiliată nerezidentă în România nu vor mai putea fi deduse, iar companiile care vor continua să facă acest lucru vor fi amendate cu o sumă egală cu dublul valorii cheltuielii deduse”, arată deputatul Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de finanțe, și senatorul Alexandru Nazare, fost ministru al Finanțelor.

„Pentru descurajarea deducerii disimulate a unor astfel de cheltuieli sub o altă formă, neconformarea la regulile fiscale, diminuarea bazei impozabile se sancționează cu o amendă egală cu cheltuielii deduse printr-o tranzacție artificială.

Astfel, se elimină definitiv posibilitatea utilizării »management fee-urilor», a cheltuielilor de administrare disimulate/artificiale pentru reducerea artificială a cuantumului impozitului pe profit și externalizarea acestuia, stabilind o sancțiune descurajantă”, se afirmă în proiect.

Liberalii se așteaptă ca această măsură să aibă un impact bugetar major asupra veniturilor fiscale ale statului român, pe termen scurt, mediu și lung, dar și un impact pozitiv asupra mediului concurențial național.

În plus, dacă această măsură va fi votată în Parlament, pasul următor ar fi ca Guvernul să renunțe la mecanismul de impozitare suplimentară a marilor companii, acel impozit de 1% pe cifra de afaceri care nu se mai regăsește în nicio țară din Uniunea Europeană, potrivit comunicatului citat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 18.10.2023 at 13:38

    Vai de mine,a scăpat Ignat şi naşu ocazia de a născoci ceva cu care să se mai laude o jumătate de an ? Păcat, că au o activitate în Parlament nemaivăzută în Balcani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax