Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Poarta a II-a a Cetății a crăpat, la 3 ani de la restaurare. Primăria Alba Iulia anchetează dacă sunt vicii de construcție

Publicat

Fisurile care au încept să se întrevadă pe stâlpii Porții a II-a a Cetății Alba Carolina nu sunt trecute cu vederea de administrația locală din Alba Iulia. Reprezentanții Primăriei par să fi ajuns și ei la concluzia că nu este normal ca piatra care îmbracă stâlpii monumentului istoric să cedeze la doar 3 ani de la restaurare, așa că au decis să investigheze cauzele.

În calitate de beneficiar al acestor lucrări, Primăria Alba Iulia va demara în perioada următoare o anchetă pentru a se constata dacă există într-adevăr vicii de construcție sau dacă este vorba de un factor extern care să fi provocat deteriorarea construcției. În acest sens, se va lua legătura și cu dirigintele de șantier, dar pașii următori vor trebui să aparțină Ministerului Culturii, finanțatorul investiției și deci singurul abilitat să ceară socoteală constructorului.

Rezultatele acestei anchete vor fi făcute publice de îndată ce administrația locală va intra în posesia lor.

Poarta a II-a Cetății a fost restaurată în 2009, iar valoarea totală a lucrării s-a ridicat la suma de 2.253.396,32 de lei, adică peste 520.000 de euro, bani de la Ministerul Culturii. La doar 3 ani de la finalizare, piatra cu care sunt placații stâlpii porții au început să crape.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cucu

    joi, 19.07.2012 at 13:59

    deci primarie zice singurul abilitat sa ceara socoteala constructorului este Ministerul Culturii????
    Primaria ca beneficiar este patrunjel in zeama???
    De ce nu o da afara pe Hedviga (responsabila din partea primariei), sa il trinteasca de pamint pe Lancrajan (proiectantul care si-a dat acordul pentru toate modificarile) si pe fratii Sabau care si-au batut joc de lucrare pe care au facut-o cu 5000 euro si au luat 520.000 euro pe ea. Cine i-a dat? Cine a falsificat proiectul, devizele estimative, caietul de sarcini, dispozitiile de santier, cine a modificat solutia tehnica?????
    La toate aceste etape a participat si primaria.
    Musteste vina la primarie….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax