Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ambasadorul Norvegiei a inaugurat Poarta a V-a a Cetăţii

Publicat

Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Øystein Hovdkinn a fost prezent, miercuri, la Alba Iulia, pentru a participa alături de reprezentanţii administraţiei locale la inaugurarea Porţii a V-a a Cetăţii Alba Carolina, un proiect finanţat prin grantul oferit de Guvernele Islandei, Liechtenstein-ului şi al Norvegiei. În ciuda faptului că şi-au anunţat participarea, secretarul de stat Vasile Timiş şi ministrul Kelemen Hunor nu au reuşit să ajungă la Alba Iulia.

Primarul Mircea Hava, ambasadorul Norvegiei şi prefectul Ştefan Bardan au tăiat panglica celei de-a V-a Porţi a Cetăţii albaiuliene şi, alături de invitaţi, au făcut un tur al Traseului Celor Trei Fortifcaţii. Reprezentantul firmei „Grup Corint”, Cosmin Suciu a prezentat ambasadorului stadiul lucrărilor, adică rodul investiţiei realizate din banii oferiţi de Regatul Norvegiei, prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European.

Vizita lui Øystein Hovdkinn a continuat la Hotelul Medieval, unde acesta a susţinut un discurs. „Acest proiect are o importantă componentă socială, iar Ministerul Culturii şi Primăria Alba Iulia merită toată recunoştinţa pentru această iniţiativă dusă la bun sfârşit. Restaurarea acestui sit este expresia revigorării bogăţiei istorice şi culturale a oraşului şi este doar începutul unei fructuoase colaborări între Regatul Norvegiei şi Alba Iulia”, a declarat ambasadorul.

La rândul său, primarul Mircea Hava i-a mulţumit acestuia pentru sprijinul acordat şi a ţinut să arate că „aici, banii sunt investiţi cum trebuie şi în timpul în care trebuie”.

Proiectul de restaurare a Porţii V a Fortificaţiei din Alba Iulia a avut un buget total de 891.665 Euro, cuantumul de co-finanţare fiind de 18,87% şi revenind autorităţii centrale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alex

    miercuri, 06.04.2011 at 18:02

    Scumpa rau gaura asta ! O fi cu ozon ?

  2. mariusrusu

    miercuri, 06.04.2011 at 21:10

    Păcat că la doar câteva ore după marea inaugurare nu se mai putea circula pe sub poarta a V-a. Atunci de ce s-a mai inaugurat?

    • homer

      joi, 07.04.2011 at 12:12

      s-a inaugurat dar nu este pentru noi.Este pentru ei..pentru OAMENI !!! Noi nu sintem decit fraierii care votam.Lasa ca ne mai prosteste odata anul viitor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax