Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pod nou, din beton armat, peste Valea Geoagiului, la Teiuș. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat

Publicat

Un pod nou, de beton armat, urmează să fie construit la Teiuș, peste Valea Geoagiului, la intersecția cu strada Axente Sever din oraș, printr-o investiție de peste 1,4 milioane de lei. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat joi, 17 august. Vechiul pod, realizat dintr-un vechi șasiu de vagon CFR, va fi demolat. 

„La sediul primăriei orașului nostru a fost semnat astăzi, 17.08.2023, contractul de execuție „Construire pod peste râul Valea Geoagiului în zona cu intersecția str. Axente Sever, oraș Teiuș, jud. Alba”, lucrare finantată prin programul Anghel Saligny, în valoare de peste 1,4 milioane de lei!

Lucrarea, necesară și așteptată, va lega printr-un pod de beton armat ambele maluri ale râului Geoagiu și va lua locul vechiului pod, realizat dintr-un vechi șasiu de vagon CFR, total impropriu pretențiilor și condițiilor din zilele noastre, crescând siguranța traficului și sistematizând zona, în paralel cu protecția contra inundațiilor”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Contractul a fost atribuit către Dacia Faber SRL, valoarea acestuia fiind de 1.193.972,1 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, noul pod va avea 17 metri lungime. Suprastructura va avea o lățime de 9,5 m (carosabil de 6 m și 2 x 1,5 m trotuare).

Realizarea noului pod se va face cu închiderea totală a circulației. Pe perioada lucrărilor, traficul se va dirija pe străzile adiacente.

După devierea traficului se va trece la desfacerea elementelor din material lemnos ale structurii podului, cale, elementele de susținerea căii, elemnete de susținere a infrastructurii, elemente de racordări cu terasamentele, etc.

Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiţii superioare de circulaţie, condiţii care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită, deci o reducere a timpilor de parcurs şi a pierderilor aferente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax