Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Pod nou peste râul Arieșul Mic, în comuna Vidra. Primăria a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu

Publicat

Un pod nou peste râul Arieșul Mic se va construi în comuna Vidra din Munții Apuseni, în zona satului Vârtănești. Acesta va asigura legătura locuitorilor de pe malul drept al Arieșului Mic cu centrul localității, cu zona comercială, școala și biserica. De asemenea, va facilita accesul din drumul județean DJ 762 spre drumul comunal DC 190 și satul Urdeș. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire pod peste râul Arieșul Mic în comuna Vidra, sat Vârtănești”, titular comuna Vidra.

Potrivit memoriului de prezentare, localităţile Vârtănești și Urdeș, aparţinătoare teritoriului administrativ al comunei Vidra sunt legate de drum judeţean DJ 762 prin drumul comunal DC 190.

Traversarea râului Arieșul Mic se face prin vad, iar pentru circulația pietonală este o pasarelă improvizată. Pentru a asigura desfășurarea circulației pietonale și auto în condiții de siguranță, este necesară execuția unui pod peste râul Arieșul Mic.

Pentru a asigura continuitatea drumului comunal DC 190 peste Ariesul Mic, se va executa un pod nou.

Acesta va avea o lățime a părții carosabile de 3,8 metri și nu va fi prevăzut cu trotuare. Pe pod parapetul va fi de tip mixt (combinat), cu lungimea totală de de 32 m.

Pentru a asigura accesul pe pod se vor realiza rampe pe ambele maluri, având o lungime totală de 87,77 m (33,12 m mal stang și 54,65 m mal drept) cu lăţimea părţii carosabile de
3,50 m şi acostamente 2 x 0,50 m

Pentru siguranţa circulaţiei pe lungimea rampelor, se vor monta parapeţi metalici, de tip greu pe lungimea de 108 m.

Întrucât rampa de pe malul stâng este paralelă cu drumul județean DJ 762, pentru a nu afecta zona de siguranță a drumului, rampa va fi susținută de un zid de sprijin de 18,4 m lungime cu secțiune variabilă.

Deoarece podul este amplasat în zona vadului și malurile nu sunt înalte, iar pe malul stâng există tendința de eroziune și de instabilitate a drumului județean, în proiect sunt prevăzute lucrări de protecție a rampelor de acces cu gabioane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax