Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pod nou peste râul Sebeș, în satul Căpâlna din comuna Săsciori. Valoarea investiției

Publicat

Un nou pod rutier peste râul Sebeș va fi construit în localitatea Căpâlna din comuna Săsciori, printr-o investiție de peste două milioane de lei. 

Primăria comunei Săsciori a lansat miercuri, 8 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare, obținere avize, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de construcție aferente investiției „Construirea unui pod peste râul Sebeș în localitatea Căpâlna”.

Valoarea totală este estimată la 2.009.506,15 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, în prezent, râul Sebeș este traversat în zonă de un pod pe structură metalică, realizat artizanal, care nu prezintă siguranță în trafic. Podul are o singură deschidere, structura de grinzi metalice fiind așezată pe culei din zidărie de piatră. La partea superioară (calea de rulare) sunt prezente foi din tablă improvizate.

Podul asigură accesul riveranilor către proprietățile acestora, pe zona malului stâng al râului Sebeș, din drumul național DN 67C, care este un drum cu îmbrăcăminte asfaltică.

Prin proiect se urmărește desfacerea structurii existente și realizarea unui nou pod care va asigura accesul peste râul Sebeș în condiții de siguranță și confort.

Noul pod va avea o lungime de 20,2 metri, o lățime a părții carosabile de 7 metri și un trotuar de 1 metru. Structura de rezistență va fi alcătuită din 7 grinzi metalice din profil laminat tip HEB 700, prevăzute cu rigidizări.

Suprastructura reazemă pe două culee din beton armat, formând cu acestea un cadru.

Carosabilul va fi asfaltat și va fi încadrat de parapete metalic mixt și parapete de siguranță tip bordură înaltă pe latura cu trotuarul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax