Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pod nou peste valea Secaș pe drumul județean DJ 107, la intrarea în satul Colibi, comuna Ohaba. Valoarea investiției

Publicat

Consiliul Județean Alba va construi un pod nou peste valea Secaș, pe drumul județean DJ 107, la intrarea în satul Colibi, comuna Ohaba. În prezent, traversarea râului se face pe un pod provizoriu, cu o singură bandă de circulație. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de votat în ședința de luni, 31 ianuarie, un proiect privind aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului
general pentru obiectivul de investiții „Pod pe drumul județean DJ 107, km 22+850, localitatea Colibi”.

Drumul judeţean DJ 107: Alba Iulia (DN 1) – Teleac – Hăpria – Straja – Berghin – Colibi – Secăşel – Cergău Mare – Veza – Blaj – Sâncel – Lunca Târnavei – Şona – Jidvei – Sântămărie -Cetatea de Baltă – limita Judeţul Mureş este cuprins în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, și are lungimea totală de 78 km.

Podul nou propus a se realiza va fi situat la km 22+850 pe DJ 107, la intrarea în satul Colibi dinspre Alba Iulia și va traversa valea Secaş, afluent de stânga al Târnavei, în care se varsă în amonte de Mihalţ.

În prezent traversarea râului Secaș se face pe pod un provizoriu cu o bandă de circulaţie, executat în anul 2003. Podul vechi de lemn, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost demolat.

Podul nou proiectat va fi amplasat pe poziția podului vechi din lemn.

Demolarea podului provizoriu și construirea podului nou în Colibi, km 22+850 al DJ 107 vor conduce la:

  • creșterea siguranței circulației;
  • îmbunătățirea condițiilor de mediu prin diminuarea noxelor care afectează aerul, solul, apa;
  • asigurarea dezvoltării activităților comerciale;
  • creșterea nivelului de trai și confort a populației;

Noul pod va avea o lungime totală de 30,1 metri, din care lungimea suprastructurii va fi de 24 metri. Lățimea totală va fi de 10,8 metri, din care lățimea părții carosabile – 7,8 metri.

Podul va fi realizat din grinzi prefabricate din beton armat și va avea două trotuare cu o lățime de 1,25 metri fiecare.

Vvaloarea totală a investiţiei este estimată la 3.814.567,79 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 716.954,89 lei, cu un total de 4.531.522,68 lei (inclusiv TVA).

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax