Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poetul Silvan Stâncel, premiat la Concursul Internațional de Poezie ,,Femeie fermecătoare„ de la Belgrad

Publicat

Eternul feminin este sărbătorit în luna martie peste tot în lume prin diverse activități și manifestări culturale. Cu acest prilej a avut loc în Republica Serbia unul dintre cele mai importante concursuri de creație literară dedicată femeii. Este vorba de Concursul Internațional de Poezie ,,Božanstvena ženo” (,,Femeie fermecătoare”) organizat cu prilejul zilei de 8 Martie de către Centrul Cultural Mesopotamia din Belgrad, al cărui președinte este poetul irakian Sabah Al-Zubeidi.

Anul 2018 a găzduit cea de-a VII-a ediție a concursului la care în care au participat poeți din 28 de țări ale lumii, de pe aproape toate continentele. Condițiile concursului erau ca fiecare poet să trimită o singură poezie de dragoste dedicată femeii și să fie scrisă în limba maternă a poetului.

Pentru prima dată din județul Alba s-a înscris în concurs poetul Silvan Stâncal din Alba Iulia, cu poezia ,,Gânduri de noapte bună” obținând Premiul Concursului Internațional de Poezie ,,Božanstvena ženo” (,,Femeie fermecătoare”).

Prezența poetului în concurs s-a datorat statornicelor relații de prietenie pe care județul Alba prin Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba le are cu Institutul de Cultură al Românilor din Voievodina relații ce s-au concretizat de-a lungul timpului prin numeroase proiecte comune. Poezia ,,Gânduri de noapte” a fost tradusă în limba sârbă de Virginia Popovici, conferențiar universitar la Universitatea din Novi Sad și mai apoi publicată în antologia de versuri a concursului. ,,Mulțumesc din suflet doamnei Conferențiar doctor Virginia Popovici pentru traducerea poeziilor mele în limba sârbă. Fără contribuția și sustinerea Dumneavoastră nu aș fi caștigat acest premiu internațional iar poezia mea nu ar fi putut fi publicată în antologie alături de creatori din atât de multe țări” a spus poetul Silvan Stâncel la primirea premiului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax