Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poker vs. Blackjack: Care e jocul în care ai cele mai mari șanse de câștig? (P)

Publicat

Poker și blackjack sunt două dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. Distracția este la cote înalte când le practici, adrenalina este și ea la un nivel ridicat, iar competitivitatea este și ea importantă. În ambele jocuri contează foarte mult strategia pe care o adopți, prin care îți poți crește foarte mult șansele de câștig.

În poker este mai dificil de stabilit care sunt șansele de câștig, din moment ce acest joc este tot mai puțin unul de noroc și tot mai mult unul de abilități. De la apariția Texas Hold’Em poker, norocul a contat mai puțin în poker și astfel acest joc a devenit și mai interesant. O dovadă a faptului că abilitățile joacă un rol important în poker este dată de faptul că la mesele turneelor importante vei vedea în mare măsură printre ultimii jucători rămași cam aceleași nume.

Sunt nume legendare precum Phill Hellmuth, Phil Ivey ori Johnny Chan – autor a 3 cărți de strategie – care au câștigat de nenumărate ori brățări WSOP. E imposibil de crezut că Hellmuth a fost norocos de 16 ori pentru a câștiga brățările WSOP, ci mai degrabă abilitățile sale au fost mai bune decât ale celorlalți jucători.

Așadar, dacă te întrebi cum îți poți îmbunătăți șansele de câștig la poker, studiul jocului și antrenamentul reprezintă o soluție potrivită pentru tine. Poți juca poker online la mese pe mize mai mici în așa fel încât să încerci diverse strategii, să îți dai seama cum se joacă anumite mâini ori să pui în practică sfaturile profesioniștilor.

YouTube video

De asemenea, poți urmări pe YouTube sau Twitch jucători profesioniști pentru a vedea cum procedează ei în anumite situații și să te inspiri. Iar cărțile despre poker rămân tot timpul o soluție bună din care să înveți.

Sfaturi de luat în calcul când joci poker

  • Fii un jucător disciplinat și respectă strategia pe care ți-ai stabilit-o
  • Alege mese sau turnee pe mize corespunzătoare cu nivelul tău, în așa fel încât să eviți pierderile mari
  • Dacă vezi că ai succes la mesele pe mize mici, gândește-te de două ori înainte să treci la unele cu miză mai mare
  • Încearcă să ai un joc de anticipare în așa fel încât să îți dai seama ce cărți pot avea adversarii tăi
  • Nu uita nicio clipă să te distrezi. Până la urmă acesta trebuie să fie scopul

YouTube video

Blackjack, un joc în care avantajul casei poate fi redus până la 0.2%

În blackjack, norocul contează ceva mai mult decât în poker, însă și în acest joc avantajul casei poate fi redus considerabil prin aplicarea strategiilor potrivite. Statistic vorbind, avantajul casei este de aproximativ 8%, însă poate fi și el redus. La egalitate, cazinoul profită de regula „dublului eșec”, în sensul că jucătorul va trage mereu primul, iar dacă suma cărților sale trece de 21 va pierde runda.

Totuși, jucătorul beneficiază de anumite facilități pe care dealerul nu le are. Spre exemplu, bonusul pentru blackjack pentru jucător este de 3 la 2, iar pentru dealer rămâne de 1 la 1. Astfel, jucătorul va face un profit de 150 de euro la 100 de euro mizați. Conform statisticii, blackjack-ul se realizează o dată la 21 de mâini. Așadar, avantajul casei mai poate scădea cu 2.3 procente până la 5.7%.

Mai mult, jucătorul are posibilitatea să dubleze anumite pariuri în situații favorabile, în timp ce dealerul nu poate face asta. Datorită acestui avantaj, cu strategia potrivită, avantajul casei mai poate scădea cu 3.5% până la 2.2%. De asemenea, dealerul va trebui să adauge o carte când suma primelor este mai mică de 17, iar jucătorul se poate opri chiar și când are între 12 și 16. Iar jucătorul mai poate să împartă perechile, în timp ce dealerul nu are voie să facă asta. Prin dublare ori împărțire, avantajul casei poate ajunge până la 0.2%. Pentru ca avantajul să scadă este nevoie de o strategie corectă și fără realizarea side-bets-urilor.

Avantajele jocului de blackjack

  • Are reguli simple, pe care le poți înțelege în câteva minute și poți începe distracția
  • Avantajul casei poate scădea până la 0.2% prin aplicarea unor strategii corecte.
  • Are un anumit nivel de predictibilitate, mai ales pentru cei care cunosc foarte bine jocul
  • Dealerul are mai puține posibilități decât jucătorul, ceea ce reprezintă un avantaj

Așadar, atât pokerul cât și blackjack-ul au destule avantaje și sunt jocuri foarte interesante. Cel mai indicat este să le încerci pe fiecare și să vezi care se potrivește cel mai bine cu stilul tău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate