Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Polaris își amână plecarea din Alba Iulia. Până când va mai ridica gunoiul din oraș

Publicat

Firma de salubritate Polaris își amână plecarea din Alba Iulia. În urma celor mai recente discuții purtate între ADI Salubris Alba, RER VEST și Polaris s-a ajuns la o soluție. 

Operatorul Polaris va mai ridica gunoiul din Alba Iulia pentru încă două luni și jumătate, până când teoretic RER VEST-ul va semna contractele cu beneficiarii, a precizat pentru alba24.ro, primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Reprezentații firmei Polaris nu au putut fi contactați de reporterii alba24.ro pentru a oferi un punct de vedere. 

În cadrul ședinței ADI Salubris care a avut loc vineri, 3 septembrie, s-a decis ca Polaris să mai activeze până pe 30 noiembrie, iar de la 1 decembrie, RER VEST va începe activitatea.

De asemenea în cadrul ședinței au fost votate în unanimitate tarifele cu care noua firmă de gunoi va opera pe localitățile din zona 1 și 2.

Potrivit reprezentaților Primăriei Alba Iulia, angajații RER VEST încheie contracte cu beneficiarii, momentan din poartă în poartă pentru cei care stau la casa. În curând, firma va avea și un sediu fizic, în centrul orașului, în zona unde pe vremuri a funcționat Ulpia Traiana, lângă oficiul Poștei Române.

Marea problemă rămâne însă amenajarea spațiilor de colectare a gunoiului pe fracții.

Mai exact, Primăria trebuie să amenajeze spații în care să existe cinci containere de culori diferite, în care cetățenii să arunce gunoiul separat.

Metalul în containerul roșu, sticla în containerul verde, plasticul în cel galben, hârtia și cartonul în albastru și deșeurile menajere în negru.

Spațiile în care cei de la bloc vor arunca gunoiul vor fi îngrădite, accesul se va realiza pe bază de cartelă, cartelă care va fi primită de la asociația de locatari, iar zonele vor fi supravegheate video, însă acestea vor putea fi realizate în timp.

Primăria trebuie să modifice sau să amenajeze 123 de puncte de colectare selectivă. În jur de 20 de puncte de colectare vor fi rampele subterane care sunt deja montate în Alba Iulia.

Deși noul operator nu are în atribuții pe contract colectarea gunoiului din subteran, primarul Pleșa a declarat că va fi realizată o anexă la contract în care să fie prevăzut acest lucru. La fel, platformele subterane vor fi modificate și aruncarea gunoiului se va face tot pe bază de cartelă.

În ceea ce îi privește pe locuitorii de la case, aceștia vor avea o pubelă pentru gunoiul menajer și saci de diferite culori pentru colectarea pe fracții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax