Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliția vrea să limiteze la 90 de zile circulația autoturismelor înmatriculate în Bulgaria și în alte state din UE

Publicat

Circulaţia autoturismelor conduse de români și înmatriculate în alte ţări ar putea fi limitată, deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat în trafic, iar şoferii care le conduc pot scăpa de sancţiunile din România, dacă încalcă legea.

Potrivit unui proiect înaintat de Poliţia Rutieră către Ministerul de Interne, şoferii români care îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria sau în orice altă ţară a Uniunii Europene nu vor mai putea să circule cu autovehiculele în România mai mult de trei luni. Practic, la prima oprire în trafic, maşina va fi introdusă într-o bază de date a Poliţiei, iar, după 90 de zile, aceasta va trebui fie înmatriculată în România, fie scoasă din ţară.

Poliţiștii se plâng că din cauza numărului mare de maşini înmatriculate în străinătate, în special în Bulgaria, acestea sunt foarte greu de identificat în trafic, în cazul unui accident. Poliţiştii reclamă şi  faptul că nu pot verifica dacă aceste autoturisme au toate actele în regulă sau dacă au asigurări şi impozite plătite la zi. Un şofer care conduce o maşină cu număr de Bulgaria poate scăpa şi de plata amenzilor, mai ales a celor de radar.

Înscrierea autoturismelor în Bulgaria a fost soluţia găsită în ultimii ani de tot mai mulţi români care au cumpărat maşini second-hand din străinătate şi au vrut să scape de plata taxei de poluare din România, care poate ajunge şi la câteva mii de euro. Estimările făcute de Poliţia Rutieră arată că în România circulă în jur de 100.000 de maşini cu numere de Bulgaria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jean

    miercuri, 24.08.2011 at 20:11

    reduceţi taxele măcar la nivelul Bulgariei şi vă garantez că în mai puţin de o jumătate de an toate maşinile cu numere de Bulgaria vor fi înscrise în România ! Toate m,aşinile de BG care circulă în ROM au împuternicire prin NOTAR , atunci…cum nu ştie POLIŢIA ROMÂNĂ pe numele cui este ? ? ? Legislaţia UE n-o să vă dea voie să faceţi asta , portocalii împ…ţi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax