Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Policlinica din Alba Iulia se va muta la parterul Spitalului Județean de Urgență, până la sfârșitul anului. Stadiul lucrărilor

Publicat

Lucrările de extindere, modernizare și dotare în vederea readucerii policlinicii, de pe strada Mușețelului, la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, se află în plină desfăşurare şi vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Informația a fost transmisă miercuri de Consiliul Județean Alba.

”Această investiție, realizată cu fonduri europene și sprijin financiar din partea Consiliul Județean Alba, este foarte importantă pentru creşterea calităţii actului medical, pentru crearea unui nivel ridicat de confort atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, precum şi pentru obţinerea unui mediu integrat și coordonat, prin concentrarea serviciilor medicale într-un singur loc, care să conducă la o îngrijire mai bună a pacienţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, s-a aflat astăzi pe şantier, unde lucrările au fost realizate în proporție de 40%.

Au fost finalizate spatiile de lucru interioare, grupurile sanitare, iar în prezent se lucrează la partea de instalații (sanitare, termice și electrice).

Noul ambulatoriu va beneficia de spaţii generoase şi de un flux astfel proiectat încât să asigure eficienţa şi calitatea actului medical” au transmis reprezentanții instituției.

Pe lângă extindere, ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație.

Proiectul presupune, pe lângă lucrări de construcție și amenajare, inclusiv achiziția a 539 de echipamente medicale noi.

Proiectul ”Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR). Valoarea investiției este de 14.531.040 lei.

Cofinanțarea Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, este de 4.044.305 de lei (circa 28% din costul total), iar 10.486.735 de lei (circa 72%) sunt fonduri europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax