Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Polițele PAD, de asigurare obligatorie a locuinței ar putea fi distribuite și de către primării. Proiect ASF

Publicat

cartier

Polițele PAD ar putea fi distribuite și de către primării, proprietarul unei locuințe fiind apoi obligat să dețină asigurare obligatorie a locuinţei pentru înscrierea în Cartea Funciară. Un proiect de modificare a legii asigurărilor obligatorii a locuinţelor a fost propus de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Potrivit inițiativei, proprietarul va avea obligativitatea de a prezenta contractul de asigurare obligatorie a locuinţei la înscrierea locuinței în Cartea Funciară.

”Pentru înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în cartea funciară, proprietarul acesteia este obligat să prezinte un contract de asigurare obligatorie a locuinței.

Înregistrarea sau modificarea înregistrării locuinței în cartea funciară este condiționată de existența unui contract de asigurare obligatorie a locuinței în vigoare la data solicitării”, se arată în proiect.

În plus, din acționariatul PAID, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale vor putea face parte și persoane fizice sau juridice, nu doar firmele de asigurare agreate, ca acum. De asemenea, se prevede posibilitatea ca poliţa PAD să poată fi emisă în coasigurare și de către alți asigurători.

De asemenea, contractul de asigurare obligatorie a locuințelor se încheie în formă scrisă între PAID şi proprietarul locuinței, fie în mod direct, fie prin mijlocirea asigurătorilor autorizați să practice activitate de asigurare pentru riscuri de catastrofă, prin derogare de la dispozițiile Legii nr. 236/2018, cu modificările și completările ulterioare, fie prin alte canale de distribuție.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax