Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţele RCA, mai scumpe cu până la 15% de anul viitor. Care vor fi noile prețuri

Publicat

asigurari auto Poliţele RCA se vor scumpi de anul viitor cu până la 15%, avertizează asigurătorii. Motivele invocate sunt falimentul companiei Astra, dar şi implementarea unor noi standarde europene privind majorarea capitalului firmelor de asigurări.

Majorarea tarifelor la polițele de asigurări a început deja odată cu falimentul Astra spun reprezentanţii companiilor de asigurări.

Creşterea tarifelor va fi aplicată în etape, la trei sau şase luni.

Dacă acum pentru o maşină fabricată în 2008, cu o motorizare de 1.400 cm3, o poliţă RCA valabilă şase luni costă 200 de lei, în 2016 preţul va ajunge la 230 de lei, spun asigurătorii.

La aceste scumpiri se adăugă şi cele determinate de intrarea în vigoare a directivei europene care aduce reguli mult mai stricte pentru companiile de asigurări. Practic, acestea vor fi obligate să îşi majoreze capitalul, iar acest lucru se va vedea şi în preţul poliţelor.

Noile norme europene nu vor aduce, însă, doar scumpiri, ci şi o reducere a fraudelor din sistemul poliţelor RCA, mai spun asigurătorii.

Compania Asta asigurări avea 1,8 milioane de clienţi şi 2,5 milioane de poliţe RCA. De anul viitor, toţi clienţii îşi vor putea reînnoi poliţele la alte companii de asigurări.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax