Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Polițele RCA vor continua să acopere integral daunele. Modificarea legii nu va dezavantaja șoferii, anunță asigurătorii

asigurare masina rca

Publicat

Modificarea Legii RCA nu va schimba principiul de bază al asigurării, respectiv acoperirea 100% a pagubelor survenite în urma accidentelor auto, conform constatărilor și procedurilor legale în vigoare, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

Precizările UNSAR vin după ce Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a afirmat, joi, într-un comunicat, că modificarea Legii RCA, propusă de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR), ar putea dezavantaja milioane de şoferi români.

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, susține că şoferii păgubiţi în urma unor accidente ar putea primi doar 30-35% din valoarea reală a despăgubirii, în timp ce firmele de asigurare ar face un profit suplimentar de 500 milioane euro pe an, în condiţiile în care din 100.000 de procese între şoferi şi asiguratori, ultimii câştigă oricum 90%.

”Industria de asigurări NU vizează schimbarea legislației în sensul unei acoperiri parțiale a daunelor de către asigurători. Societățile de asigurări din România urmăresc să ofere produse și servicii care răspund nevoilor clienților, iar polițele RCA reprezintă o componentă importantă a pieței locale. UNSAR și BAAR NU au susținut și NU vor susține nicio modificare legislativă prin care asigurații să fie obligați să acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci când riscurile sunt acoperite de polițe RCA valide”, se arată într-un comunicat transmis de UNSAR.

Sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Didi

    vineri, 29.05.2020 at 09:00

    Oare cand se va do lege care sa fie si in avantajul celui care plateste? Nu in avantajul celui care incaseaza…Lega RCA trebuie schimbata din temelie. A fost facuta de niste hoti,inculti si incompetenti. Intreb….Daca imi sare o piatra in parbriz de la o masina ce ma depaseste,cine imi acopera dauna? Masina e din 2002.Eu platesc asigurarea si raman de fraier. Chiar daca soferul masinii ce ma depasit imi da asigurarea,nu voi fi despagubit,pt ca nu se poate demobstra ca de la el a sarit piatra

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate