Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia a confiscat peste 1000 mc de lemn în 10 zile. Controale pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori

Publicat

În urma acțiunilor desfășurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au constatat 136 de infracțiuni, au aplicat aproape 2.000 de sancțiuni contravenționale și au confiscat peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, precum și autovehicule, transmite IGPR.

De la începutul lunii februarie, polițiștii de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, au desfășurat, în țară, acțiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Cele 859 de acțiuni și controale au avut drept scop combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Echipele de control au verificat 76 de exploatări forestiere, 54 de instalații de depozitare, 37 de ocoale silvice și 685 de alte obiective care își desfășoară activitatea în domeniu.

În urma activităților, polițiștii au constatat 136 de infracțiuni și au aplicat 1.973 de sancțiuni contravenționale (446 prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 900.000 de lei).

De asemenea, au fost confiscați peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 300.000 de lei, zeci de fierăstraie mecanice, topoare și securi, fiind, totodată, indisponibilizate 6 atelaje hipo și 8 autovehicule.

În activități au fost angrenați și lucrători ai Gărzii Forestiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax