Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Alba: Peste 30 de şoferi au rămas fără permise, pentru depăşiri neregulamentare, într-o singură zi. Alţii au fost amendaţi

Publicat

politie

politisti masina politie rutiera politiaPolițiștii din Alba au reţinut, într-o singură zi, 32 de permise de conducere pentru depășire neregulamentară. În urma acțiunii organizate în 13 ianuarie, au fost sancționați peste 160 de șoferi. Valoarea amenzilor este de aproape 40.000 de lei.

Serviciul Rutier Alba, a organizat, miercuri, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor datorate nerespectării, de către conducătorii auto, a normelor legale privind depăşirea.

S-a acţionat pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere cauzate de depăşiri neregulamentare, iar poliţiştii au depistat şi sancţionat contravenţional 32 de şoferi care s-au angajat în astfel de depăşiri.

Alţi 166 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În total, au fost reţinute 36 de permise de conducere, din care 32 pentru depăşire neregulamentară, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 39.690 lei.

Pentru un trafic rutier mai sigur, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

  • Înainte de a pleca la drum verificaţi starea tehnică a autovehiculului;
  • Respectaţi toate regulile privind depăşirea şi nu efectuaţi depăşiri riscante.
  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
  • Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic;
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax