Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia atenţionează: Vedeţi cum vă puteţi proteja pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni, în perioada recensământului

Publicat

Recensământul populaţiei şi al locuinţelo,r desfăşurat în această perioadă reprezintă o bună ocazie pentru infractori de a acţiona. Pentru a evita comiterea unor eventuale infracţiuni şi a împiedica cetăţenii să devină potenţiale victime, IPJ Alba vine cu recomandări.

În perioada 20-31.10.2011, la nivel naţional va avea loc recensământul populaţiei şi al locuinţelor. În această perioadă, cetăţenii vor fi chestionaţi de către recenzori desemnaţi de autorităţile locale, care se vor legitima cu ecusonul eliberat de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţei.
Ecusonul va fi completat cu datele de identitate ale recenzorului şi date privind competenţa sa teritorială, ştampilat şi semnat. De asemenea, recenzorii vor avea asupra lor o mapă de culoare albastră, care va conţine formularele tipizate necesare şi se deplasează singuri.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întâmpinarea cetăţenilor din judeţul nostru cu câteva recomandări menite să prevină victimizarea acestora de către anumite persoane care, folosindu-se de acest eveniment, pot să-şi declare falsa calitate de recenzor, în scopul obţinerii de foloase materiale.

– manifestaţi vigilenţă faţă de persoanele care vă solicită informaţii personale (ex: locul unde vă ţineţi banii, modul în care vă protejaţi locuinţa şi bunurile) şi care nu au elementele de identificare ale recenzorilor (ecuson de identificare şi mapa albastră inscripţionată cu denumirea, perioada de desfăşurare şi sloganul recensământului).
– în cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la autenticitatea unui recenzor, cereţi-i să se legitimeze şi cu cartea de identitate; ecusonul trebuie să conţină aceleaşi date cu cele cuprinse actul de identitate.
– dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax