Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia foloseşte sistem informatic de recunoaştere a persoanelor din imagini webcam, mobile şi alte dispozitive

Publicat

webcam

Poliția Română anunţă că implementează sistemul de recunoaştere a persoanelor pe baza imaginilor faciale digitale provenite din diferite surse: CCTV – sisteme TV cu circuit închis, webcam, telefoane mobile, camere video de la bancomate.

Proiectul ,,Dezvoltarea sistemului de identificare și recunoaștere facială (NBIS) și interconectarea acestuia cu autoritățile de aplicare a legii din UE prin intermediul sTESTA” se desfășoară pe parcursul a 36 de luni, respectiv noiembrie 2018 – noiembrie 2021 şi este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Naţional Fondul pentru Securitate Internă – componenta cooperare polițienească și are ca obiectiv general creșterea schimbului de informații cu alte state membre UE și a interoperabilității cu sistemele IT și bazele de date existente, anunţă IGPR.

Scopul proiectului îl reprezintă operaționalizarea sistemului de identificare și recunoaștere facială NBIS (National Biometric Identification System) și modernizarea nodurilor rețelei de comunicații sTESTA la nivel național.

NBIS va permite introducerea și preluarea de imagini faciale digitale în și din baza de date organizată la nivelul Poliției Române și va permite căutări, verificări și comparații ale acestora cu cele provenite din diferite surse (CCTV – sisteme TV cu circuit închis, webcam, telefoane mobile, ATMcam etc), operațiuni în urma cărora va fi posibilă recunoașterea persoanelor.

De asemenea, sistemul va putea realiza procesarea suplimentară a imaginilor persoanelor cu fața parțial acoperită sau a fotografiilor de calitate scăzută, provenite de la persoane suspecte și persoane cu identitate necunoscută.

Totodată, proiectul urmărește operaționalizarea unor soluții informatice funcționale și viabile, prin implementarea la nivel software și hardware a sistemului de recunoaștere facială menit să creeze premisele schimbului de informații cu statele membre UE, inclusiv în marja problematicii Schengen privind alertele.

Alte aspecte vizate de proiect urmăresc securitatea și calitatea datelor în materie de identificare biometrică pe bază de imagini faciale, precum și dezvoltarea posibilităților de identificare criminalistică. Aceste lucruri se realizează prin achiziționarea unor echipamente moderne de investigare a datelor digitale care vor permite alimentarea sistemului NBIS cu date și utilizarea acestora în etapa de procesare și expertiză.

Proiectul are ca beneficiari Institutul Național de Criminalistică și Direcția de Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul Poliției Române, având ca partener Direcția Generală de Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax