Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Poliția Locală Alba Iulia controlează șoferii de camioane care nu respectă restricțiile de tonaj. Amenzi până la 26.100 lei

Publicat

Poliția Locală Alba Iulia derulează săptămâna viitoare o acțiune de control în trafic, ce-i vizează pe șoferii de autovehicule de transport care nu respectă restricțiile de tonaj.

Viceprimarul municipiului, Emil Antoniu Popescu, anunță că nerespectarea acestor restricții se poate sancționa cu amenzi până la 26.100 lei.

Drumurile pline de gropi sau “vălurite” nu înseamnă neapărat asfalt furat de constructori sau drum făcut “fără a respecta rețeta”. Drumul poate fi așa datorită faptului că unii dintre șoferii de camioane nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere de restricție, în acest caz, cel de tonaj.

Începând cu săptămâna viitoare, agenții Biroului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Direcției de Poliție Locală Alba Iulia vor efectua o acțiune de combatere a transporturilor agabaritice. Astfel, potrivit articolului 173 din HG 1391/ 2006 este interzisă circulația pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare de restricție. Amenda pentru astfel de fapte este de la 1.300 lei până la 26.100 lei.

Pe aceste sectoare restricționate se poate totuși circula. Administratorul drumului, în acest caz Primăria municipiului Alba Iulia, poate emite autorizații speciale de transport (AST). Știm că fără transport operatorii economici nu pot exista. Nu dorim sub nicio formă acest lucru.

Aceste autorizații pe care le emitem vin în sprijinul celor direct interesați. Nu dorim ca polițiștii locali să vâneze, cum zic unii, soferii. Ne dorim doar ca transportatorii să fie în legalitate. Am avea de câștigat toți, a scris viceprimarul pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax