Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Poliția locală va putea ridica mașinile parcare regulamentar pe spațiul public. În ce situații o va face, cine va plăti ridicarea

Publicat

O mașină parcată chiar și regulamentar pe domeniul public va fi ridicată și relocată de polițiștii locali sau de la circulație, în caz de forță majoră.

Este vorba despre un proiect aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne. 

Mai exact prin proiect se propune ca mașinile parcate regulamentar să fie ridicate dacă este nevoie ca spațiul să fie eliberat, în interes public.

Costurile ridicării nu vor fi suportate de către proprietarul mașinii se mai arată în textul proiectului, notează avocatnet.ro.

În ce condiții vor putea fi ridicate mașinile parcate regulamentar

În linii mari este vorba despre forță majoră, când situația necesită eliberarea locului rapid.

Este vorba despre efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local;

intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre;

instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.

Cine va putea ridica mașinile parcate regulamentar

Mașinile parcate regulamentar vor putea fi ridicate din ordinul administrației locale, a structurilor care intervin în diverse situații: poliție, pompieri, ambulanțe, etc.

Mai exact, ăsura relocării unui vehicul se va stabili fie din oficiu, fie la solicitarea administrației publice locale, administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre.

Unde vor fi duse mașinile ridicate

Proiectul de lege notează ca mașinile ridicate să fie duse în spațiile special amenajate pentru depozitarea vehiculelor care sunt ridicate neregulamentar.

Cine plătește pentru ridicarea mașinilor

Proiectul de lege din care citează avocatnet mai prevede ca în situația relocării unui vehicul, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul, parcarea ori depozitarea acestuia va fi suportată de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public.

În orice caz, proprietarul vehiculului relocat nu va trebui să plătească nimic la relocarea mașinii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax