Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliția Penitenciară se alătură manifestărilor de protest organizate de Sindicatul Europol

Publicat

Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) anunță, luni, declanșarea acțiunilor de protest în solidar cu Sindicatul Europol.

SNPP este organizație sindicală majoritară din Poliția Penitenciară și anunță, luni, că se alătură acțiunilor de protest.

Atât SNPP, cât și EUROPOL sunt afiliate la Federația PUBLISIND (Blocul Național Sindical) care a protestat în ianuarie-februarie 2021 împotriva suspendării aplicării Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Polițiștii cer aplicarea de la 1 ianuarie 2022 a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și indexarea pensiilor militare.

În cadrul calendarului de proteste, în 13, 14 și 15 decembrie vor fi mitinguri la prefecturi. În 16 decembrie SNPP va merge la miting la MAI, în solidar cu Sindicatul Europol, iar în 17 decembrie 2021 vor mitinguri succesive la PSD, PNL și UDMR, cu deplasarea participanților.

Începând din luna ianuarie 2022 sunt anunțate mitinguri succesive la Ministerul Justiției și în Poliția Penitenciară, pentru acordarea titlului de specialist de clasă similar celorlalte categorii de salariați din aceeași familie ocupațională (în cazul nesoluționării revendicărilor principale).

„SNPP declară ferm că prima opțiune este întotdeauna dialogul, prin urmare ne arătăm deschiși discuțiilor pentru clarificarea perspectivelor în planul salarizării”, anunță sindicaliștii.

sursă: Mediafax

sursa foto: SNPP (Facebook)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax