Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Română a elaborat măsuri speciale pentru prevenirea infracţiunilor în centrele universitare şi campusurile studenţeşti

Publicat

Poliţia Română a elaborat un plan de măsuri care urmăreşte creşterea nivelului de siguranţă în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, care să combată comerţul ilicit, spargerile de maşini, furturile din camere, traficul de droguri şi violenţa. Programul va fi aplicat și în zona celor patru cămine ale Universității „1 Decembrie 1918”, situate în zona industrială, predispusă la acest gen de pericole.

„Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică cu ocazia festivităţilor prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ. De asemenea, pentru un an universitar în linişte, a fost elaborat un plan de măsuri privind îmbunătăţirea climatului de siguranţă publică în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, în anul de învăţământ 2013 – 2014″, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

La nivel naţional funcţionează 908 obiective în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, dintre care 686 aparţin universităţilor de stat, iar 222, celor private.

Poliţiştii vor avea în vedere, în special, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, spargerilor de maşini, furturilor din camere de cămin şi traficul şi consumul de droguri în zona centrelor şi campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti.

De asemenea, au fost desemnaţi poliţişti care vor colabora cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ.

În plus, poliţiştii vor patrula în locurile din campusurile universitare unde se află restaurante, discoteci sau baruri, pentru a preveni actele de violenţă.

Pe linie de Poliţie Rutieră, în zona campusurilor universitare vor fi organizate acţiuni pentru fluidizarea circulaţiei.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax