Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poliția Română: ”ATENȚIE, NU accesați acest link primit prin SMS”. Riscați să vă fie furate toate datele din telefon

Publicat

O nouă metodă de înșelăciune, de data aceasta prin SMS. Oamenii primesc mesaje că pachetul este pe drum şi sunt puşi să urmărească un link.

Cei care dau click riscă să îşi infecteze telefonul. Cum numărul celor care au primit astfel de mesaje a crescut simţitor de la o zi la alta, Poliţia Română a lansat un avertisment pentru conştientizarea populaţiei.

Poliția Română a transmis o avertizare către persoanele care primesc SMS-uri pentru a urmări coletele aflate în tranzit de pe diverse numere de telefon.

În momentul accesării link-ului, se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații.

„Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute!

Mai multe persoane din România au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul „Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici”, urmat de un link.

Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații.

În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware.“, este mesajul Poliției Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax