Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliţia Română: Firmele fără antecedente penale primesc cazierul judiciar „pe loc”. Până acum, actele erau eliberate în trei zile

Publicat

Poliţia Română anunţă că, de joi, firmele fără antecedente penale vor primi cazierul judiciar „pe loc”, de la orice unitate de poliţie conectată la Sistemul ROCRIS. Până acum, acestea erau eliberate în trei zile.

„Începând cu data de 15 mai a.c., ghişeele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar vor putea emite «pe loc» certificate de cazier judiciar către persoanele juridice fără antecedente penale. Pentru persoanele juridice cu antecedente penale, documentul în cauză se eliberează în termenul legal de trei zile”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Cererea-tip pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar trebuie depusă de reprezentantul legal al societăţii comerciale la orice unitate sau subunitate de poliţie conectată la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.

Până în prezent, cererea trebuia depusă la unitatea de poliţie pe raza căreia firma avea sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru, iar termenul de eliberare era de trei zile.

În prezent, la nivel naţional, se eliberează certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS în 225 de centre, activitate care, potrivit Poliţiei Române, va fi extinsă, pe măsură ce vor fi identificate noi spaţii şi tehnica necesară.

ROCRIS permite eliberarea în condiţii de siguranţă, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi, precum şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

La depunerea cererii, reprezentantul legal al persoanei juridice care solicită eliberarea certificatului de cazier judiciar, va anexa următoarele documente:
–    împuternicire emisă de persoana juridică pentru delegarea unei persoane fizice;
–    copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;
–    copie de pe actul constitutiv al persoanei juridice;
–    chitanţă de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;
–    timbru fiscal în valoare de 2 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax