Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poliția Română: Recomandări pentru o călătorie în siguranță, la întoarcerea din minivacanța de Paște

Publicat

masina politia 2 Poliţiştii sunt în stradă și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficul, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, la întoarcerea din minivacanţa de Paște. Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Luni, în a doua zi de Paște, la întoarcerea din minivacanţă, poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto ca, pe ploaie, să conducă cu atenție și cu viteză redusă. Apa de pe carosabil mărește distanța de frânare și poate afecta ținuta de drum a autovehiculului.

Sfaturile polițiștilor pentru șoferi:

  • Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
  • Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
  • Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
  • Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le este recomandat să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax